FAKTA: Dagens etape i Tour de France

En bjergetape med seks stigninger og nedkørsel til målet i Culoz.
Med de mange bjergpoint, der er på spil på 15. etape, vil Rafal Majka formentlig søge at komme i udbrud, lige som Thibaut Pinot vil. Spørgsmålet er, om de to rivaler i toppen af bjergkonkurrencen kan holde feltet væk over samtlige seks stigninger til mål.
Med de mange bjergpoint, der er på spil på 15. etape, vil Rafal Majka formentlig søge at komme i udbrud, lige som Thibaut Pinot vil. Spørgsmålet er, om de to rivaler i toppen af bjergkonkurrencen kan holde feltet væk over samtlige seks stigninger til mål. Foto: Peter Dejong/AP

Fakta om 15. etape:

Søndag 17. juli

Bourg-en-Bresse til Culoz, 160 kilometer

Beskrivelse:

En kolos af en etape til Culoz. Seks kategoriserede stigninger skal rytterne over på en dag, hvor der kun er ét (og kort) stykke flad vej på de 160 kilometer. To af stigningerne er i kategori 1, og Grand Colombier er uden for kategori. Den eneste trøst er - for dem med tunge ben - at det går nedad mod mål. Med den type afslutning kan etapen blive en af den slags, hvor klassementet lurer på hinanden til det sidste, og et udbrud holder hjem. Men det kan også blive en udskilningsløb af dimensioner.

Vidste du at ...

... Det er første gang, at Culoz er målby i Tour de France.

Hold øje med:

Vincenzo Nibali

Rafal Majka

Chris Froome

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.