FAKTA: Dagens etape i Tour de France

Løbets første enkeltstart er 37,5 kilometer lang.
Tom Dumoulin er et bud på en vinder af løbets første enkeltstart, men det vil være kampen mellem Froome og de øvrige klassementryttere, som vil påkalde sig størst opmærksomhed.
Tom Dumoulin er et bud på en vinder af løbets første enkeltstart, men det vil være kampen mellem Froome og de øvrige klassementryttere, som vil påkalde sig størst opmærksomhed. Foto: Peter Dejong/AP

Fakta om 13. etape:

Fredag 15. juli

Bourg-Saint-Andéol til La Caverne du Pont-d'Arc, 37,5 kilometer

Beskrivelse:

Løbets første enkeltstart er mere udfordrende end som så. Rytterne starter lige op ad en 400 meter høj bakke, og på vej ind mod mål skal de gennem en sektor med mange sving. Men der er også flade passager på lige vej til at give den fuld gas samt en nedkørsel, hvor hastigheden også vil ryge højt i vejret. De klassiske enkeltstartsryttere vil naturligvis være i spil til endnu en sejr, men toppen af klassementet vil påkalde sig størst opmærksomhed.

Vidste du at ...

Tony "Panzerwagen" Martin i 2013 kørte en lignende distance med en gennemsnitsfart på 54,271 kilometer i timen. Kun tre ryttere har kørt vundet en Tour-enkeltstart med en højere gennemsnitsfart: David Millar (2005), Greg LeMond (1989) og Rohan Dennis (over blot 13,8 kilometer i 2015).

Hold øje med:

Chris Froome

Tejay van Garderen

Tom Dumoulin

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.