FAKTA: Dagens etape i Tour de France

5. etape er den første bjergetape i årets Tour de France.
5. etape kan være en mulighed for ryttere med bjergben og lyst til udbrud. For eksempel Chris Anker Sørensen, som dog kan være bundet af sit job som hjælper.
5. etape kan være en mulighed for ryttere med bjergben og lyst til udbrud. For eksempel Chris Anker Sørensen, som dog kan være bundet af sit job som hjælper. Foto: Bonnerup Claus/Polfoto

Fakta om 5. etape:

Limoges til Le Lioran, 216 kilometer

Beskrivelse:

Løbets første bjergetape. Uden de helt høje bjerge, men historisk høj og med seks kategoriserede stigninger undervejs: en i kategori-4, tre i kategori-3 og to i kategori-2. Den sidste stigning topper et par kilometer fra mål. Fra toppen går det nedad i to kilometer, før det også stiger en anelse den sidste kilometer op mod målstregen. Man må forvente, at ryttere, som drømmer om bjergtrøjen, vil melde ud. Det kunne godt blive en etape, hvor klassementfolkene holder hinanden i skak, og en gruppe holder hjem. Med mindre for eksempel Alberto Contador føler sig frisk og forsøger at udnytte den temmelig kuperede rute til et overraskelsesangreb på de øvrige podiebejlere.

Vidste du at ...

... Touren ikke har været over 1500 meter i højden så tidligt i løbet siden 1979. Det sker på denne etape i Massif Central, hvor også varme og luftfugtighed kan få en nøglerolle.

Hold øje med:

Chris Anker Sørensen

Alberto Contador

Pierre Rolland

/ritzau/

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.