FAKTA: Atletikforbund afgør russeres OL-fremtid

Fredag beslutter Det Internationale Atletikforbund (IAAF), om russiske atletikudøvere må deltage ved OL i Rio.
Sebastian Coe, der er præsident i Det Internationale Atletikforbund, skal fredag være med til at stemme, om russiske atletikudøvere skal have lov til at deltage ved OL i Rio, efter at mange russere er taget for doping.
Sebastian Coe, der er præsident i Det Internationale Atletikforbund, skal fredag være med til at stemme, om russiske atletikudøvere skal have lov til at deltage ved OL i Rio, efter at mange russere er taget for doping. Foto: Laurent Gillieron/AP

En lang række russiske atletikudøvere er de seneste år blevet taget for doping, og det kan få en betydelig konsekvens for det russiske OL-hold.

Fredag skal Det Internationale Atletikforbund (IAAF) beslutte, om man vil give russiske atletikudøvere lov til at deltage i de olympiske lege i august.

Her er et overblik over atletikforbundet og de medlemmer, der skal stemme:

* IAAF's bestyrelse består af 27 valgte medlemmer.

* Der skal mindst være seks kvindelige medlemmer i bestyrelsen. Hvert medlem vælges for en periode på fire år.

* Bestyrelsen i IAAF har blandt andet magt til at vælge og suspendere medlemslande.

* Det er dog usandsynligt, at alle medlemmer vil stemme. For eksempel har Mikhael Butov, som er den russiske repræsentant, ikke ret til at stemme, og David Okeyo, det kenyanske medlem, vil muligvis heller ikke stemme for at undgå rampelyset.

Medlemmer af IAAF-kongressen:

* Præsident: Sebastian Coe (Storbritannien)

* Seniorvicepræsident: Sergej Bubka (Ukraine)

* Vicepræsidents: Dahlan Jumaan al-Hamad (Qatar), Alberto Juantorena (Cuba), Hamad Kalkaba Malboum (Cameroun)

* Kasserer: Jose Maria Odriozola (Spanien)

* Medlemmer: Ahmad al-Kamali (Forenede Arabiske Emirater), Nawaf Bin Mohammed al-Saud (Saudi-Arabien), Bernard Amsalem (Frankrig), Sylvia Barlag (Holland), Mikhail Butov (Rusland), Pauline Davis-Thompson (Bahamas), Zhaocai Du (Kina), Nawal El Moutawakel (Marokko), Frank Fredericks (Namibia), Geoff Gardner (Australien), Roberto Gesta de Melo (Brasilien), Svein Arne Hansen (Norge), Stephanie Hightower (USA), Abby Hoffman (Canada), Karim Ibrahim (Malaysia), Victor Lopez (Puerto Rico), David Okeyo (Kenya), Antti Pihlakoski (Finland), Anna Riccardi (Italien), Adille Sumariwalla (Indien), Hiroshi Yokokawa (Japan)

Kilder: AFP

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.