Fagforeningsmedlem? Det sparer du

For mange danskere er den mest direkte effekt af finansloven det forhøjede fradrag for fagforeningskontingent. Her kan du se, hvad det giver.
Medlemmer af en fagforening kan høste en kontant fordel af den nye finanslov. Nu kan man nemlig trækker 6000 kroner fra sit fagforeningskontingent i stedet for 3000.
Medlemmer af en fagforening kan høste en kontant fordel af den nye finanslov. Nu kan man nemlig trækker 6000 kroner fra sit fagforeningskontingent i stedet for 3000. Scanpix, arkiv

Den nye finanslov er en håndsrækning til den del af fagbevægelsen, der især bløder medlemmer.

LO-forbundene kan nu fortælle nuværende og potentielt kommende medlemmer, at de vil kunne trække helt op til 6000 kroner fra prisen på et fagforeningskontingent.

Det er en fordobling fra de hidtidige 3000 kroner.

Skattelettelsen betyder ifølge Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, at man vil få en årlig gevinst på 900 kroner efter skat, hvis man har et årligt kontingent på 6000 kroner.

De lønmodtagere, der betaler 6000 kroner eller mere om året for at være medlem af en fagforening, er dem, der kan hente den største gevinst, fordi de udnytter hele fradraget.

Betaler man eksempelvis 5000 kroner i årligt kontingent vil man have en gevinst på 600 kroner årligt.

Fagforeningsmedlemmer der betaler under 3.000 kroner årligt, vil ikke få noget ud af fordoblingen af fradraget.Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.