Fagforening hjælper konkursramte fodboldspillere

De konkursramte fodboldspillere i FC Vestsjælland får nu hjælp af deres fagforening.
Spillerne i FC Vestsjælland får hjælp af deres fagforening efter klubbens konkurs.
Spillerne i FC Vestsjælland får hjælp af deres fagforening efter klubbens konkurs. Foto: Scanpix

Fodboldklubben FC Vestsjælland har indgivet en konkursbegæring, og det har sat klubbens spillere i lidt af en knibe. De har nemlig ikke fået løn i november.

Spillerforeningen er gået ind i sagen på spillernes vegne.

- Vi har holdt møder og været i tæt kontakt med spillerne fra det øjeblik, vi blev opmærksomme på, at der var økonomiske problemer i FC Vestsjælland, som kunne få direkte betydning for spillerne, siger Thomas Lindrup, der er formand i Spillerforeningen, i en udtalelse.

Det første møde om sagen i skifteretten onsdag i næste uge, og der vil Spillerforeningen være til stede og pege på en kurator.

Som andre lønmodtagere i Danmark har spillerne mulighed for gennem LG at få dækket den løn de har til gode, ligesom der er mulighed for at få dækket manglende feriepenge og pensionsbetalinger.

- Der er rigtig mange ting at tage stilling til i den nuværende situation. Der er en masse dokumenter, de skal have styr på og en masse andre formaliteter, såsom hvornår de må skrive kontrakt med en anden klub og meget mere. Og alt det hjælper vi dem med at få styr på, så vi kan beregne deres krav korrekt, siger Thomas Lindrup.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.