Fagforening: Flere penge hjælper ikke nedslidte flymekanikere

Det vil ikke hjælpe de stressede flymekanikere i Forsvaret at få tilført flere penge. Det mener deres fagforening, der ikke ser megen trøst i blå bloks udmeldinger om forøgelse af Forsvarets budget.
Flere penge til Forsvaret vil ikke hjælpe de pressede flymekanikere nu og her. Det mener personalets fagforening, der pointerer at det tager lang tid at uddanne flere.
Flere penge til Forsvaret vil ikke hjælpe de pressede flymekanikere nu og her. Det mener personalets fagforening, der pointerer at det tager lang tid at uddanne flere. Foto: Henning Bagger, Scanpix.

Når Forsvarsministeren sammen med Dansk Folkeparti og Konservative bebuder flere penge til Forsvaret, er det ikke noget, som de nedslidte flymekanikeres fagforening jubler over. Det, der mangler lige nu og her, er nemlig ikke penge men færre opgaver. Det mener Jesper K. Hansen, formand for Centralforeningen for Stampersonel, der er flymekanikernes fagforening.

- På kort sigt hjælper flere penge ikke flymekanikerne. Forsvaret kan ikke bare gå ud og hyre flere, når de ikke er der, og det tager lang tid at uddanne nye, fortæller Jesper K. Hansen.

Derfor står formanden stadig ved anbefalingen til folketingsmedlemmerne om ikke at forlænge de danske soldaters mission mod Islamisk Stat (IS). Personalet kan simpelthen ikke følge med de mange opgaver, missionen giver.

Alligevel kan Jesper K. Hansen godt se muligheder i flere penge på længere sigt. Han pointerer dog, at det stadig kan være vanskeligt at holde på de uddannede flymekanikere.

- Det private arbejdsmarked trækker mere for tiden. Mekanikerne er højt specialiseret og derved eftertragtede andre steder. Derfor kan det offentlige, hvor lønningerne er lavere end i det private, have svært ved at holde på dem, pointerer Jesper K. Hansen.

Hos Dansk Folkeparti er man godt klar over den lange tidshorisont. Forsvarsordfører for partiet, Marie Krarup (DF), forklarer at det netop er derfor, at man ønsker flere penge så hurtigt som muligt.

- Situationen er uholdbar, og flymekanikerne er et eksempel på det. Jeg er godt klar over, at vi ikke kan løse problemet her og nu, men derfor er det også vigtigt, at vi kommer i gang hurtigt, mener Marie Krarup.

Tidligere torsdag har ordføreren udtalt til TV2 News, at hun ikke kan afvise, at flere penge til Forsvaret bliver et krav til finanslovsforhandlingerne i efteråret.

Dansk Folkeparti er en del af det nuværende forsvarsforlig fra 2013, der pålagde Forsvaret gradvist at skære 15 procent af budgettet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.