Fagforening efter blikkenslagerflirt: Alarm-klokkerne burde have ringet

Det er et klart regelbrud, hvis en blikkenslager misbruger kundeoplysninger til privat brug, siger Blik- og Rørarbejderforbundet om sagen om en flirtende besked til en kunde.
Mette Munkø offentliggjorde blikkenslagerens flirtende SMS på Facebook
Mette Munkø offentliggjorde blikkenslagerens flirtende SMS på Facebook Privatfoto

Var det en krænkelse, da en blikkenslager skrev en privat besked til en kunde efter et håndværkerbesøg, og er det galt nok til, at han skal fyres?

Det spørgsmål er kommet til debat, efter modellen Mette Munkø i weekenden offentliggjorde en flirtende besked fra en blikkenslager, der havde justeret varme i hendes bolig.

Blikkenslageren havde angiveligt skaffet sig adgang til Munkøs kontaktinformationer gennem blikkenslagerfirmaet, og det stødte modellen så meget, at hun valgte at offentliggøre en kopi hans besked på Facebook.

Det skabte voldsom medieomtale, og i går skrev blikkenslageren så igen til Mette Munkø for at undskylde. Her fremgik det, at omtalen betød, at han nu frygtede at blive fyret.

"Du er den første jeg skriver til af alle mine kunder. Jeg kunne bare ikke lade være, da din charme fangede mig. Men undskyld af hele mit hjerte. Jeg havde ikke i min vildeste fantasi troet, at en sød sms kunne medføre, at jeg kunne blive fyret. Så langt tænkte jeg overhovedet ikke," skriver han i beskeden, som Radio24syv efterfølgende kom i besiddelse af.

Fagforening: Klart regelbrud

Hos Blik- og Rørarbejderforbundet har man ikke fået nogen henvendelser på den aktuelle sag.

Men forbundets jurist, Kim Bøg Brandt, vurderer, at der er tale om et regelbrud, hvis historien forholder sig som Mette Munkø siger.

- Man må ikke misbruge oplysninger, som virksomheden har fået, i privat øjemed. Det er en skærpende omstændighed, hvis blikkenslageren har taget nummeret fra sin firmatelefon over på sin private telefon og skrevet til hende. Det er en aktiv handling, hvor der burde have været nogle alarmklokker, der ringede hos ham, siger Kim Bøg Brandt.

Munkø: Han er ikke fyret

Siden i går har sagen fået voldsom medieomtale, og Mette Munkø har på sin Facebook-side skrevet, at blikkenslageren ikke er blevet fyret. Hun ønsker ikke at oplyse, hvilket firma han arbejder i.

Derfor er det også svært at vurdere, om sagen berettiger til en fyring, understreger Kim Bøg Brandt.

- Om blikkenslagerens handling berettiger til en fyring eller bare en advarsel afhænger helt af den konkrete situation. Hvilke retningslinjer har virksomheden, hvad er forhistorien og så videre. Så det er svært at udtale sig om, når vi ikke ved mere om sagen, siger han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.