Fagforening bruger nøgen pige som lokkemad

19-årige Julie Frølich stod for en måned siden og demonstrerede mod en burgerkæde, der brugte hot pants-klædte kvinder til servering. Nu optræder hun afklædt i denne annonce
19-årige Julie Frølich på denne annonce stod for en måned siden og demonstrerede mod en burgerkæde, der brugte hot pants-klædte kvinder til servering
19-årige Julie Frølich på denne annonce stod for en måned siden og demonstrerede mod en burgerkæde, der brugte hot pants-klædte kvinder til servering FOTO: Screendump fra facebook

"Ta' mig. Det er lettere end du tror."

Med det slogan stiller en nøgen 19-årig Julie Frølich op på en annonce for HK Ungdom i Hovedstaden.

Annoncen skal lokke flere virksomheder til at tage en praktikant.

For en måned siden stillede den selv samme 19-årige pige op til demonstration mod burgerkæden Hot Buns i København.

Læs også: Ny burgerkæde vil kun have kvinder i hotpants

Dengang sammen med en række andre forargede DSU'ere, der var vrede over burgerrestaurantens letpåklædte, kvindelige tjenere.

Galleri: Se Julie Frølich demonstrere mod burgerkæde

(Billede nummer 2 yderst til venstre)

Julie Frølich er nemlig også formand for DSU Amager.

Hun understreger, at hun i annoncen for HK optræder som privatperson og ikke som DSU'er.

"Jeg gør det som en ung person, der er nervøs på vegne af min generation, der i høj grad ikke kan finde pratikpladser rundt om i landet," siger Julie Frølich.

Annoncen skal ses som et provokerende opråb.

Hun mener, der er stor forskel på, at gå i hotpants og servere burgere, og så stille op uden tøj på i den virale annonce med et skilt hvor der står "Ta' mig - Det er lettere end du tror".

"Vi har gjort det her for at skabe lidt røre i andedammen, og det må man sige, at vi er lykkedes med. Jeg synes, kritikken af annoncen er gammeldags. Det er bare lidt bar mave. Vi er ikke nøgne," siger hun.

Kampagnen, der også inkluderer en ung nøgen mand, bliver blandt andet lavet som postkort, der skal deles rundt til 1. maj i Fælledparken.

"Bagpå kortet står der en masse information rettet mod unge, der har brug for viden om praktikpladser," siger Julie Frølich.

Fra Socialdemokratisk Ungdoms egen formand, Camilla Schwalbe lyder kommentaren:

"Jeg synes, at HK burde promovere sig på de gode vilkår, de skaber for deres medlemmer i stedet for dette her," siger hun til Avisen.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.