Fagbosser til Mette F. Vi er klar til kamp mod regeltyranni

Soldaternes formand Flemming Vinther glæder sig over Socialdemokratiets opgør med kontroltyranni i den offentlige sektor. Også Socialpædagogernes formand har hænderne over hovedet.
- Det er rigtigt dejligt, at vi nu kan kæmpe den kamp mod regeltyranni sammen med Socialdemokratiet, siger Flemming Vinther, formand for Organisationen af Offentligt Ansatte, OAO.
- Det er rigtigt dejligt, at vi nu kan kæmpe den kamp mod regeltyranni sammen med Socialdemokratiet, siger Flemming Vinther, formand for Organisationen af Offentligt Ansatte, OAO. Foto: Scanpix/arkiv

Fagbosserne for socialpædagogerne, sosuerne og soldaterne har de helt store smil på til Socialdemokratiets kongres i Aalborg. 

Mette Frederiksens opgør med stram styring, regeltyranni og dokumentationskrav i den offentlige sektor er noget de har sukket efter i årevis. 

Næstformand for Organisationen af Offentligt Ansatte, OAO, Flemming Vinther, fortæller, at de mange hundrede tusinder af sygeplejersker, sosuer, pædagoger og andre offentligt ansatte er lettede over Mette Frederiksens løfte om 'en lille revolution i den måde, vi ser den offentlige sektor'.

- Det er rigtig godt, at Socialdemokratiet lægger op til at nytænke vores offentlige sektor. Det er også på høje tid, at vi nu får et opgør med de styringsregimer, der har været på det offentlige område i mange år, siger Flemming Vinther, der også er formand for soldaterne i HKKF.

OAO har i mange år forsøgt at råbe højt om den manglende tillid til offentligt ansatte, og har gang på gang advaret om, at new public management både ødelægger arbejdsglæde og faglighed, bidrager til sygefravær og ikke giver bedre kvalitet af velfærdsservice til borgerne. 

Fælles kamp

- Det er rigtigt dejligt, at vi nu kan kæmpe den kamp mod regeltyranni sammen med Socialdemokratiet, siger Flemming Vinther.

Han erklærer sig fuldstændig enig med Mette Frederiksen, når hun nu lægger op til en 'fingrene-væk'-reform, hvor politikerne dropper måletyranniet for at vise de offentligt ansatte tillid og respekt. 

Også formand for Socialpædagogerne, SL, Benny Andersen, er glad for Mette Frederiksens nye politik.

- Jeg har armene oppe idag. Det er helt afgørende, at der er nogle politikere, der sætter sig i spidsen for at bekæmpe det tyranni, som vi har været udsat for. Nu kan vi sætte fagligheden forrest, siger han. 

Inviterer til flere møder

De faglige ledere er overbevist om, at det ikke bare er varm luft.

- Det er min oplevelse, at Mette Frederiksen meget gerne vil det her, og hun lægger op til, at inddrage de faglige organisationer med al vores viden. Derudover vil hun indkalde til en række møder, hvor vi vil blive inviteret til at give vores besyv med, fortæller Flemming Vinther. 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.