Fagboss mistede sin mand til kræften: Arbejdspladser bør have krise-politik

Arbejdspladser bør have en politik for, hvordan man håndterer situationer, hvor kollegaer er i krise, mener LO-formand Lizette Riisgaard.
Lizette Riisgaard mistede sin mand i 2011. 
Lizette Riisgaard mistede sin mand i 2011.  Foto: Scanpix arkiv

Det er vigtigt, at arbejdspladser har en politik for, hvordan man bedst hjælper en kollega, der er i en krisesituation. 

Sådan lyder et af budskaberne fra formand for Landsorganisationen i Danmark (LO), Lizette Riisgaard i et åbenhjertigt interview med ALT for damerne.

Fagbosen blev selv ramt hårdt af livet, da hun i 2011 mistede sin mand, Per, til kræften. Og selvom hun valgte at holde det privat, anbefaler hun andre at være mere åbne i krisesituationer. 

– De, der var tæt på, vidste det jo, men det var ikke et issue på mit arbejde. Det er bestemt ikke noget, jeg vil anbefale andre at tie stille med, men det var min måde at gøre det på. Jeg er, som jeg er, andre har det på andre måder, og derfor er det vigtigt, at arbejdspladserne har en politik for, hvordan man håndterer situationer, hvor kollegaer er i krise. På samme måde som man har for eksempel en rygepolitik og en alkoholpolitik, siger hun til ALT for damerne.   

LO-formanden opfordrer samtidig kvinder til at holde øje med deres mænd, hvis mændene forsømmer at besøge lægen.  

- Jeg har tit tænkt tilbage og har spurgt mig selv om, om der var et eller andet, der glippede for mig i den situation? Skulle jeg have været mere opmærksom på de forandringer, som skete med ham? Så husk, hvis din mand har svært ved at gå til lægen, så hold øje med ham, siger hun til ALT for damerne. 

Lizette Riisgaard og hendes mand var flyttet fra hinanden, da han fik konstateret kræft. Efterfølgende flyttede de sammen igen.  

Lizette Riisgaard, som blev valgt til formand for LO den 27. oktober 2015, er single i dag og trives fint med det. Men hun savner en "soulmate" at dele glæder og bekymringer med, siger hun til ALT for damerne.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.