Fagboss: Jeg tror ikke på gramse-anklager

Sikkerhedsvagter ville allerede være blevet fyret, hvis der var hold i anklager om sexchikane, mener John Dybart, formand for Serviceforbundet.
- Jeg er ret sikker på, at lederne derude har set materialet igennem, og de ville have kylet vedkommende ud, hvis der var noget, siger John Dybart
- Jeg er ret sikker på, at lederne derude har set materialet igennem, og de ville have kylet vedkommende ud, hvis der var noget, siger John Dybart Foto: Serviceforbundet

To kendte kvinder taler ikke sandt, når de beskylder sikkerhedsfolk i Københavns Lufthavn for at befamle dem under kropsvisitation ved sikkerhedstjekket.

Det mener John Dybart, formand for Serviceforbundet, der er paraplyorganisation for blandt andet Vagt- og Sikkerhedsfunktionærernes Landssammenslutning (VSL), som organiserer sikkerhedspersonale i Københavns Lufthavn.

- Jeg tror ikke på, at deres anklager er sande. Dels gør man ikke sådan noget (befamler kvinder med vilje, red.) og dels bliver alle tjek optaget af kamera. Og jeg er ret sikker på, at lederne derude har set materialet igennem, og de ville have kylet vedkommende ud, hvis der var noget, siger John Dybart til Avisen.dk.

I Københavns Lufthavn er sikkerhedschef Johnnie Müller og hans medarbejdere kede af de seneste dages kritik. Den rammer de 1043 medarbejdere i sikkerhedskontrollen meget hårdt fortæller han til Avisen.dk.

- Vi har nogle af de længste uddannelser i Europa og har vundet priser og været verdens bedste sikkerhedskontrol to år i træk. Derfor påvirker det os voldsomt. Vi har en faglig stolthed, og når vi får denne type kritik, rammer det os, siger han.

Hånden nede i trusserne

Sagen begyndte, da journalist og lektor Anne Lea Landsted tidligere på ugen skrev et indlæg i Politiken om sin oplevelse med en ifølge hende alt for omhyggelig sikkerhedsvagt. Vedkommende skulle angiveligt have haft hånden så langt nede i hendes trusser, at hun måtte trække den op.

Siden stod tv-vært på TV2 Michèle Bellaiche frem i Metroxpress og fortalte om en lignende oplevelse. Hun beskrev, hvordan der blev ”taget fat ind under ballerne og op under bh’en”.

Anklagerne har taget flere overskrifter i medierne, og derfor er sagen i disse dage da også det helt store samtaleemne blandt medarbejdere og passagerer i sikkerhedskontrollen, fortæller Johnnie Müller.

- Passagererne bakker os op og er meget forstående for, at vi skal gøre et grundigt stykke arbejde. Vi oplever heller ikke, at der er flere, der forlanger at blive visiteret af en af samme køn, siger sikkerhedschefen.

Han og medarbejderne ser nu frem til, at der om tre uger vil blive installeret scannere, der skal afløse den manuelle kropsvisitering.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.