Fagbevægelsen: 70 kroner i timen til flygtninge er en glidebane

Indslusningsløn er ikke vejen frem for at få flygtninge ind på det danske arbejdsmarked. Det slår både LO og FOA og HK fast.
Foto: Scanpix arkiv

Indslusningsløn er ikke vejen frem for at få flygtninge ind på det danske arbejdsmarked. Det slår både LO og FOA fast overfor Berlingske.

- Vi har på ingen måde lyst til at komme ud på den glidebane. For hvor er det så, vi skal diskutere indslusningsløn næste gang: Er det for de rødhårede? Eller de kortbenede? Vi har en kollektiv dansk overenskomstmodel, som er baseret på mindstelønninger, og den skal der selvfølgelig ikke rokkes ved, siger LO-sekretær Ejner K. Holst til Berlingske.

Den liberale tænketank CEPOS har regnet ud, at indslusningsløn for indvandrere på 70 kroner vil kunne hæve beskæftigelsen med 7.000 personer. Men også formand for FOA Dennis Kristensen afviser blankt, at indslusningsløn kommer på tale.

- Med en timeløn på 70 kroner er vi nede og banke hovedet mod fattigdomsgrænsen. Det vil skabe nogle ekstremt lavtlønnede ghettoer, hvor man samler folk, der er anderledes end resten, til en løn, som de ikke kan leve af. Vi risikerer bare at skubbe dem længere væk fra arbejdsmarkedet. Så fra FOAs side siger vi klart nej tak til indslusningsløn, siger han til Berlingske.

Formand for HK Kim Simonsen svarede i går aftes på Twitter igen på et debatindlæg i Berlingske, hvor både DA, DI og Dansk erhverv skriver, at de ikke er afvisende over for indslusningsløn.

"Her er der vist nogen der leger med ilden Pas på drenge !," skriver han.Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.