Færre sosu'er på skolebænken: Dumper på hårde optagelseskrav

Erhvervskolereformen gør det sværere at komme ind på social- og sundhedsuddannelsen, og det kan mærkes ude på skolerne, hvor man flere steder har svært ved at fylde klasselokalerne.
- Hvis det ikke ændrer sig, kommer vi til at mangle studerende på vores uddannelser, siger direktør for sosu-uddannelsen i Syd Joan Jessen til DR Syd.
- Hvis det ikke ændrer sig, kommer vi til at mangle studerende på vores uddannelser, siger direktør for sosu-uddannelsen i Syd Joan Jessen til DR Syd. Foto: Scanpix arkiv

Der bliver flere og flere ældre, og samtidig risikerer vi, at der bliver færre og færre sosu-hjælpere og assistenter i fremtiden.

Det skriver DR Syd i dag.

Erhvervskolereformen gør det nemlig sværere at komme ind på social- og sundhedsuddannelsen, og det kan mærkes ude på skolerne, hvor man flere steder har svært ved at fylde klasselokalerne.

Den melding kommer fra Social- og Sundhedsskolen Syd og Social- og Sundhedsskolen i Esbjerg.

- Hvis det ikke ændrer sig, kommer vi til at mangle studerende på vores uddannelser, siger direktør for uddannelsen i Syd Joan Jessen til DR Syd.

Og det er problematisk, lyder det fra direktør ved Social- og Sundhedsskolen i Esbjerg Lisbeth Nørgaard.

- Vi hører jo, at kommunerne efterlyser et stigende antal sosu-assistenter, og som situationen er lige nu, ser vi os ikke i stand til at uddanne det nødvendige antal, siger hun til DR Syd.

Derfor skal der findes en løsning, der i højere grad tilgodeser arbejdsmarkedets behov for social- og sundhedsassistenter, mener Lisbeth Nørgaard.

- Løsningen må helt klart være, at man får kigget på hvilke kompetencer, branchen efterlyser, og at man får indrettet et uddannelsessystem, som kan leve op til det, siger hun.

Erhvervsskolereformen trådte i kraft i sommer. Den indeholder et nyt krav om, at man skal have mindst 02 i dansk og matematik for at komme ind på erhvervsuddannelserne - herunder også social- og sundhedsuddannelsen.

Derudover skal man gennemføre et grundforløb.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.