Færre Ryanair-afgange fra Billund i 2016

Ryanair satser på ti ruter fra Billund Lufthavn i sommeren 2016. Det er fire færre end i sommeren 2015.
Ryanair trak sin base ud af København og Billund i juli. Fra næste sommer genåbner de ti nye ruter i Billund. Arkivfoto.
Ryanair trak sin base ud af København og Billund i juli. Fra næste sommer genåbner de ti nye ruter i Billund. Arkivfoto. Foto: Pressefoto Ryanair/free

Danskerne kan fra sommeren 2016 flyve med Ryanair på ti ruter fra Billund. Det skriver det irske lavprisselskab i en pressemeddelelse.

Det betyder færre Ryanair-passagerer for Billund Lufthavn. Ryanair havde 14 sommerruter i 2015. I 2013 var tallet 21 ruter, mens Ryanair havde 18 ruter fra Billund Lufthavn i 2014. Det oplyser Billund Lufthavn.

Men ifølge administrerende direktør i Billund Lufthavn, Kjeld Zacho Jørgensen, er Billund Lufthavn alligevel en sund forretning.

- Vi ved allerede nu, vi får en ny daglig afgang til Helsinki med Finnair. Så hvis vi er heldige undgår vi et samlet fald i passagerer, siger Kjeld Zacho Jørgensen.

Ryanair valgte i juli at lukke sin base i Billund. Det gjorde de efter en længere konflikt med fagbevægelsen.

Ryanair ville ikke forhandle med fagbevægelsen, og droppede København og Billund som baser for at undgå fagbevægelsens lovlige blokader.

Ryanair sagde dengang, at de ville trække arbejdspladser med sig ud af Danmark, men Kjeld Zacho Jørgensen tager de meldinger med ro.

- Vi har altid vidst, det ikke blev så slemt for Billund Lufthavn. Ryanair skærer typisk ned på ruterne om vinteren, og åbner nye om sommeren. Nu genåbner de så nogle ruter, og selv om deres engagement er dalende, satser vi på at hente de nødvendige passagerer andetsteds.

De nye ruter vil gå til Alicante, Barcelona-Girona, Málaga, Palma de Mallorca, Malta, Milano-Bergamo, Pisa og Rom. I forvejen har Ryanair en rute til London.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.