Fængselsbetjent overfaldet: Blev snittet i halsen og fik tænder slået ud

Ifølge Fængselsforbundet blev kvindelig ansat i Randers Arrest udsat for et groft overfald lørdag eftermiddag.
En 18-årig indsat er sigtet for vold mod en kvindelig fængselsbetjent i Randers Arrest lørdag. Kvinden mistede blandt andet to tænder. - Overfald og trusler er alt for stor en del af dagligdagen, siger formanden for Fængselsforbundet, Kim Østerbye. Arkivfoto.
En 18-årig indsat er sigtet for vold mod en kvindelig fængselsbetjent i Randers Arrest lørdag. Kvinden mistede blandt andet to tænder. - Overfald og trusler er alt for stor en del af dagligdagen, siger formanden for Fængselsforbundet, Kim Østerbye. Arkivfoto. Modelfoto: Scanpix/arkiv

En 18-årig indsat i Randers Arrest er blevet anholdt og sigtet for et vold mod tjenestemand efter et groft overfald i arresten lørdag eftermiddag.

Det oplyser vagtchef Klaus Møller, Østjyllands Politi.

Det var en kvindelig fængselsbetjent, der blev overfaldet i en celle. Ifølge Fængselsforbundet blev kvinden slået i ansigtet, fik revet store totter af håret og blev skåret med et barberblad. Ifølge Ekstra Bladet var det på halsen kvinden blev snittet. Hun mistede også to tænder.

Manden fremstilles søndag i grundlovsforhør i Retten i Randers, oplyser Klaus Møller.

Fængselsforbundet skriver i en pressemeddelelse, at den unge mand pludselig kastede sig over fængselsbetjenten, da hun var inde i cellen.

To af kvindens kolleger kommer ilende til og lægger den 18-årige i håndjern. Den stærkt forslåede kvinde bliver kørt på skadestuen.

Kim Østerbye, der er formand for Fængselsforbundet, kalder overfaldet "meget groft".

Han ser det som et eksempel på, at de indsatte er blevet hårdere, og at sikkerheden ikke er fulgt med.

- Overfald og trusler er alt for stor en del af dagligdagen i Kriminalforsorgen. Jeg er meget bekymret over udviklingen, siger Kim Østerbye.

Fængselsforbundet ønsker en bedre bemanding i fængsler og arresthuse.

- Vi er i massivt personaleunderskud. Det er for ringe, når vi skal passe på så farlige mennesker, siger han.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.