Fællestillidsmand om Ryanair-lukning: Det er træls

Ryanair har meldt ud, at Billund Lufthavn vil miste 400,000 passager, når lavprisselskabet lukker deres base i lufthavnen. Men det tal er overdrevet, mener lufthavnens fællestillidsmand, der dog finder situationen træls.
Billunds Lufthavns fællestillidsmand synes det er øv, at Ryan Air lukker deres base i lufthavnen, da det betyder tab af passagerer.
Billunds Lufthavns fællestillidsmand synes det er øv, at Ryan Air lukker deres base i lufthavnen, da det betyder tab af passagerer. Foto: Claus Bech/Scanpix/Arkiv

Det irske flyselskab Ryanair, der nægter at forhandle dansk overenskomst, lukker deres base i Billund Lufthavn, for at undgå blokade fra den danske fagbevægelse.

Og det er træls og ærgerligt, mener lufthavnens fællestillidsmand, Henrik Puggard, der hentyder til de mange passager, lufthavnen mister med Ryanairs exit, skriver dr.dk.

Han havde håbet, at Ryan Air i stedet havde valgt at tegne dansk overenskomst med de ansatte i Billund.

Det skete ikke. Og derfor har LO varslet konflikt med det irske lavprisselskab, der tilbyder deres ansatte løn- og arbejdsvilkår, der er langt under den danske standard.

Overdrevet pessimistisk

- Men hvis man bor og arbejder i Danmark, skal det også ske på danske vilkår. Sådan er det, siger Henrik Puggard til dr.dk.

På tirsdagens pressemøde påstod Ryanairs personaledirektør, at lukningen af Billund-basen vil koste lufthavnen 400.000 passagerer. Men det tror Billund Lufthavns direktør, Kjeld Zacho Jørgensen, ikke på:

- Jeg synes, det er overdrevet pessimistisk. Jeg kan ikke se det for mig, har direktøren sagt til DR Nyheder.

Og Henrik Puggard tror heller ikke, at lufthavnen kommer til at miste så mange passagerer:

- Jeg tror dog ikke, at tallet kommer i nærheden af de 400.000, som Ryanair har meldt ud, siger han til dr.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.