Fæl stank og blodige indvolde: Se billederne af dagens løve-dissektionen

Under megen kritik og bevågenhed har Odense Zoo netop dissekeret en løveunge.

Det er en løveunge, aflivet i foråret, som her i dag, torsdag, er blevet dissekeret foran et utal af børn og voksne i Odens Zoo. Flere af tilskuerne måtte holde sig for næsen på grund af stanken af indvolde. 

Selve aflivningen i foråret foregik i ro og mag, fortæller zoolog og dyrepasserleder Michael Wallberg Sørensen til eb.dk.

- Løven var et år gammel, og aflivningen skete som på normal vis med en løve ved, at den først fik en pil med sovemiddel i sig og efterfølgende fik en sprøjte med aflivningsvæske. Dermed sov den ind i døden.

Løveungen er ikke den eneste, der er blevet aflivet. Dens bror og søster er også og ligger, ifølge oplevelseschef i Odense Zoo Nina Collatz Christensen, på frost:

De blev alle tre aflivet i februar 2015 og nedfrosset. De to søskende, han og hun, er stadig nedfrosset. Det er ikke besluttet, hvornår de skal dissekeres, siger oplevelseschef i Odense Zoo Nina Collatz Christensen til Ritzau - læs mere om de frosne søskende her

Men det ér besluttet, at den en løveunge netop i dag skulle dissekeres. Den er endt på et bord i haven til offentlig skue, og du kan se billederne lige her.

FOTO: scanpix

FOTO: Scanpix

FOTO: Scanpix

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.