Facebook-opslag løb løbsk: Fem-årige Victor får 16.834 kr. til legetøj

Fem-årige Victor tog med sin far på arbejde og tjente tusindvis af kroner på et Facebook-opslag, der pludselig løb løbsk.
33.668 likede et opsalg fra Allan Hamurkesen, og derfor må butiksejeren punge ud med 33.668 kroner til sin fem-årige søn.
33.668 likede et opsalg fra Allan Hamurkesen, og derfor må butiksejeren punge ud med 33.668 kroner til sin fem-årige søn. Foto: Iris/arkiv

Et opslag på Facebook bliver en dyr fornøjelse for Allan Hamurkesen, der ejer cykel-forretningen A-H Cykler på Istedgade på Vesterbro i København.

Han havde lørdag sin fem-årige søn Victor med på arbejde og lagde et billede af drengen omkranset af cykeldæk på Facebook. Her skrev han, at han - for hvert like opslaget fik inden lukketid - ville give Victor en krone at solde for i BR (se opslaget nedenfor).

Det blev til hele 33.668 like og dermed i første omgang 33.668 kroners legetøj til Victor. Familien Hamurkesen er dog blevet enige om, at andre børn også skal have glæde af pengene.

Victor er taget med far på job.Hjælp ham med at få lomme penge.For hver like han får fra kl. 10.30 til kl 14 giver faren 1 kr til fætter BrSå del del del

Posted by A-H Cykler on 17. oktober 2015

- Vi er blevet enige i familien om, at Victor ikke selv kan administrere 33.000 kroner. Så vi besluttede os for at spørge Victor, om det ikke kunne være en god idé at give nogle andre børn nogle af pengene, så de også kan få noget legetøj, siger Allan Hamurksen til bt.dk og fortæller, at Victor tidligere selv har været en tur på hospitalet, hvor han manglede noget at lege med. Derfor donerer familien halvdelen af pengene til indsamlingen Knæk Cancer, mens Victor kan solde for de resterende 16.834 kroner.

Familien og medarbejderne i forretningen er dog overraskede over, hvor bredt opslaget kom ud.

- Det kommer virkelig bag på os, at så mange har liket det, siger Allan Hamurkesen til BT.

Den fem-årige hovedperson selv er dog godt tilfreds.

- Jeg glæder mig til at komme i BR, siger Victor til tv2.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.