Får man brystkræft af at sove med bh?

Mange synes, at det er mest behageligt at sove med magelig bh på – men gør det ikke, fordi det øger risikoen for brystkræft. Men er det nu sandt - eller blot en myte?
Mange synes, at det er mest behageligt at sove med magelig bh  på – men gør det ikke, fordi det øger risikoen for brystkræft. Men er det nu sandt - eller blot en myte?
Mange synes, at det er mest behageligt at sove med magelig bh på – men gør det ikke, fordi det øger risikoen for brystkræft. Men er det nu sandt - eller blot en myte? Colourbox

Du bruger en bh, der er ret så rar og af den slags, der er mere en top end en virkelig bh.

Derfor har du den på stort set altid, dine bryster generes nemlig ikke af den, og af samme grund falder du tit i søvn med den på og sover natten igennem uden at opdage, at du har sovet med din bh på.

Skræmmer det dig, når du vågner, fordi du har hørt rygter om, at sover du med din bh på, så øges risikoen for kræft? Det skal du ikke lade dig skræmme af, skriver Huffington Post.

Professor og ekspert i brystkræft doktor Amber Guth afliver den myte fuldstændig:

-Der er bestemt ingen beviser for, at det at sove med en bh på er hverken godt eller skidt.

Find den rigtige størrelse bh trin for trin på femina.dk

Brug den så længe du vil
Du behøver altså ikke smide din bh for at sikre dig kræftfri bryster, det har nemlig ingen indflydelse på din risiko for at udvikle sygdommen – og det er uanset hvor mange timer i døgnet, du bærer den, slår et nyt studie fast, som er bragt i magasinet Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention.

Du skal altså, ifølge forsker på studiet Lu Chen fra Public Health Sciences Division på Fred Hutchinson Cancer Research Center, ikke være nervøs for dine bryster i forhold til brugen af bh om natten:

-Risikoen er ens lige meget hvor mange timer om dagen en kvinder bærer bh, også uanset om de bærer en med bøjle og i hvilken alder, de begyndte at bære bh.

Disse urter kan give dig større bryster – se hvilke på q.dk

På den anden side, så er der altså heller ingen fordele ved at sove med sin bh på om natten, og har du en med bøjle i, så kan det jo være direkte ubehageligt. Til gengæld kan en uden bøjle være behagelig, fordi den holder tingene på plads også om natten.

Af Mette Skøtt, NewsDesk, Aller Media

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.