Få overblikket over Ryanair-konflikten

Ryanair-konflikten udvikler sig fortsat på dagen, hvor det første Ryanair-fly er landet i Københavns Lufthavn.
Her kan du få overblikket over konflikten mellem flypersonalet og Ryanair.
Her kan du få overblikket over konflikten mellem flypersonalet og Ryanair. Foto: Colourbox/free

Onsdag eftermiddag blev den første Ryanair-afgang i Københavns lufthavn forsinket i mere end tre timer på grund af en demonstration.

Siden begyndelsen af 2015 har fagbevægelsen forsøgt at få en overenskomst på plads med Ryanair.

Her et overblik over, hvordan konflikten har udviklet sig:

* 7. januar: FPU/Serviceforbundet meddeler Ryanair, at det ønsker en dansk overenskomst for de medarbejdere, der skal arbejde i Ryanairs nye base i Kastrup. Ryanair afviser ønsket.

* 3. februar: FPU/Serviceforbundet varsler en konflikt over for Ryanair, der går ud på, at FPU/Serviceforbundets medlemmer ikke må arbejde, så længe konflikten varer. Ryanair anerkender ikke, at det er lovligt.

* 3. februar: LO anmoder på vegne af FPU/Serviceforbundet om, at Arbejdsretten anerkender konflikten som værende lovlig.

* 6. marts: En række LO-forbund, hvis medlemmer blandt andet står for billetkontrol og check-in af bagage i lufthavnen, udsender første varsel om en sympatikonflikt.

* 16. marts: En række LO-forbund afsender andet og sidste varsel om en sympatikonflikt.

* 18. marts: Det første Ryanair-fly lander i Kastrup lufthavn. Det bliver blandt andet modtaget af demonstranter og bliver flere timer forsinket.

* 26. marts: Ryanair ventes at åbne deres nye base i Københavns Lufthavn. Samme dag ventes Arbejdsretten at komme med en dato for, hvornår retten beslutter, om en konflikt mod Ryanair er lovlig.

Kilde: LO.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.