Få overblikket: Adoptivbørn i Danmark

Siden 1970'erne er der årligt kommet 400 til 700 udenlandske adoptivbørn. Nye grupper skal støtte børnene.
Adoptivbørn kan føle, at de skal være taknemmelige, og derfor undlader de at tale om deres vanskeligheder. Ankestyrelsen vil samle 12-14 årige adopterede i grupper, hvor de kan tale fortroligt med hinanden.
Adoptivbørn kan føle, at de skal være taknemmelige, og derfor undlader de at tale om deres vanskeligheder. Ankestyrelsen vil samle 12-14 årige adopterede i grupper, hvor de kan tale fortroligt med hinanden. Foto: MORTEN LANGKILDE/POLFOTO

Adopterede tilbydes at deltage i børnegrupper. Danmark er det første land i verden, der tager den type initiativ. Det er Ankestyrelsen under Socialministeriet, der skal etablere og lede grupperne

* Siden begyndelsen af 1970'erne er mellem 400 og 700 udenlandske børn adopteret til Danmark hvert år.

* I 2014 kom der 122 børn, hvilket er det laveste antal, siden de udenlandske adoptioner for alvor begyndte.

* Børnegrupperne er støttet med seks millioner kroner fra Folketingets satspulje. Børnene skal mødes otte gange, og ved et af møderne skal deres forældre deltage. Den første gruppe henvender sig til 12-14-årige.

* Ankestyrelsen hører under Socialministeriet og fører tilsyn med adoptioner. Styrelsen tilbyder forskellige former for vejledning, støtte og rådgivning til adoptivfamilier.

Kilder: Ankestyrelsen

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.