Få et rart soveværelse - du er der i 200.000 timer!

Vi bruger ca. 200.000 timer af vores liv i soveværelset, og indretningen af rummet har derfor stor betydning for vores trivsel. Magasinet Isabellas giver dig her syv tips til opgraderingen af dit soveværelse.
En god søvn er altafgørende. Så hvorfor ikke indrette soveværelset hyggeligt og rart?
En god søvn er altafgørende. Så hvorfor ikke indrette soveværelset hyggeligt og rart? Scanpix - modelfoto

Nanna Larsen, Mad&Bolig, Aller Media

Vi kender alle sammen de nætter, hvor man vender og drejer sig og aldrig rigtig finder ro, før vækkeuret ringer næste morgen. En sådan start på dagen bringer som regel aldrig noget godt med sig og kan forvandle selv det mest venlige menneske til en gnavpotte. Men har du tænkt over, hvilke årsager der kan være til, at din søvn forstyrres? Vi giver dig syv tips til en opgradering af soveværelset.

1. Vælg den rigtige seng og tilbehør

Når du sover, arbejder din krop på at lade op til morgendagens oplevelser og udfordringer. Derfor er en god nats søvn vigtig for din trivsel, og findes der noget bedre end at lade kroppen omslutte af et lækkert sengesæt? Find derfor ud af, hvilke materialer du bedst kan lide at sove i, og gå dernæst på jagt efter et sengesæt i farver, der gør dig glad indeni.

Ni interessante idéer til soveværelset . Læs mere på Madogbolig.dk

2. En blød start på dagen

At stå ud af sengen og lade fødderne møde et blødt tæppe kan gøre enhver morgen endnu bedre. Investér derfor i bløde tekstiler såsom gulvtæpper, sengetæpper, puder mm., der får dig til at slappe af og føle dig godt tilpas i soveværelset.

3. Et sted at sidde

Ekstra siddeplads er en god investering i soveværelset af flere årsager: Du kan bruge den ekstra siddeplads som læsehjørne, til at lægge morgendagens outfit klar eller til at læse dagens avis eller de ulæste mails, inden du skal ud ad døren om morgenen.

4. Tilfør personlighed

Et soveværelse helt uden kunst, personlige ejendele og nips er upersonligt og uinspirerende for de fleste. Er dit soveværelse kedeligt, er dette en nem og billig måde at skabe stemning og tilføre personlighed til rummet.

5. Den rette stemning

Hvad enten du foretrækker stearinlys, duftlys eller duftpinde er et soveværelse, der dufter rent, et godt skridt på vejen til at skabe den rette atmosfære i soveværelset. Prøv fx at tænde et lys med duft af lavendel, og sluk det, kort før du går i seng. Lavendel virker nemlig beroligende på kroppen og vil kun forbedre kvaliteten af din søvn.

Se 25 inspirerende soveværelser i galleriet på Madogbolig.dk

6. Lille spejl på væggen dér Tilføjer du et stort spejl til dit soveværelse, vil du ikke kun kunne tjekke dagens tøjvalg, inden du går ud af døren hver morgen. Samtidig vil spejlet få dit soveværelse til at syne større og mere rummeligt, hvilket kan være særligt praktisk i små soveværelser, der let kan føles klaustrofobiske.

7. Gode opbevaringsløsninger

Der findes ikke noget mere forstyrrende for nattesøvnen end et rodet soveværelse. Undlad derfor at opbevare unødvendige genstande i rummet, og sørg for at investere i gode opbevaringsløsninger såsom skabe, knager, og hylder, så din søvn ikke forstyrres unødigt.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.