F-16 jagerfly styrtet ned i Nordsøen: Pilot skød sig ud med katapultsæde

Et F-16 jagerfly har i dag måttet nødlande over Vesterhavet det oplyser Forsvaret på sin hjemmeside.
Foto: Scanpix arkiv

Forsvaret oplyser på sin hjemmeside, at et af Fighter Wing Skrydstrups F-16 kampfly er styrtet ned i Nordsøen klokken 14.30.

Piloten skød sig selv ud med katapultsæde, og er efterfølgende blevet samlet op af en af Flyvevåbnets redningshelikoptere. Han har det godt, og hans pårørende er informerede, oplyser forsvaret.

I følge Forsvaret forlod piloten under kontrollerede forhold flyet med sit katapultsæde. Han blev efterfølgende fløjet til Flyvestation Skrydstrup.

Forsvarets Havarikommission arbejder i øjeblikket på at indsamle alle tilgængelige oplysninger om hændelsen.

- Det vigtigste for mig, er, at piloten er ved godt helbred. Vores piloter er trænede til det her, men det er en voldsom oplevelse, og han vil få al den opbakning han har brug for, siger Anders Rex, chef for Fighter Wing Skrydstrup, til Forsvarets nyhedstjeneste.

Ifølge Værnsfælles Kommando skete styrtet under en øvelse, og chefsergent J.S. Nielsen oplyser, at man er ved at undersøge, hvor meget af flyet, der er sunket, og hvor meget af det, der stadig flyder, skriver Ritzau.

Lars Skjoldan, der er pressemedarbejder ved Flyvertaktisk Kommando, oplyser til Ritzau, at der var tale om en teknisk fejl på flyet.


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.