Expert lukker 30 butikker og åbner varehuse

Elektronikkæden Expert lukker 30 butikker på dyre adresser i de større byer til fordel for 25 nye varehuse.
Expert vil have bedre fat i de danske elektronikkunder og åbner 25 nye varehuse, mens 30 butikker på dyre adresser i de større byer bliver lukket.
Expert vil have bedre fat i de danske elektronikkunder og åbner 25 nye varehuse, mens 30 butikker på dyre adresser i de større byer bliver lukket. Foto: Colourbox/free

Danskerne skal strømme tilbage til elektronikkæden Expert, når fladskærms-tv'et, tablet-computeren eller mobiltelefon skal i hus.

Den trængte kæde oplyser i en pressemeddelelse, at 30 af kædens egne butikker skal lukkes for at gøre klar til op mod 25 nye varehuse.

- Vi vil vokse, og vi vil vinde - og derfor rydder vi nu op i den del af vores forretning, der ikke er lønsom, siger administrerende direktør i Expert Retail Danmark Jesper Boysen.

Fælles for de butikker, der skal lukke over de næste to år, er, at de primært ligger på dyre adresser i større byer og har tabt penge.

- Vores egenejede butikker har ganske enkelt for høje driftsomkostninger, ikke mindst til husleje, og det er der ikke plads til i vores fremtid. Vi ser øget konkurrence og billigere priser i storbyerne. Derfor skal omkostningerne ned, siger Experts direktør Jesper Boysen.

Expert gennemfører dermed endnu en del af strategien om at udfordre konkurrenterne på et i forvejen presset marked. Tidligere på året varslede Jesper Boysen en ny kæde med op mod 25 nye varehuse, der skal etableres allerede i løbet af næste år.

-Vi lukker vores egne forretninger, der ikke tjener penge, så vi kan åbne nye, der gør det. Det er ikke en dårlig nyhed. Det er en god nyhed, siger Jesper Boysen.

Expertkoncernen vil fremover bestå af flere end 100 butikker, der er ejet og drevet af selvstændige forhandlere over hele landet, som kan drage fordel af ændringerne.

- Vores indkøbsvolumen vil med åbningen af vores nye "new brand"-varehuse stige - og det vil også komme forhandlerne til gode, siger Jesper Boysen.

Experts ledelse har orienteret alle berørte medarbejdere i butikkerne om de forestående ændringer og arbejder nu sammen med HK for at minimere konsekvenserne for de ansatte, skriver kæden.

De 30 butikker beskæftiger i dag cirka 200 medarbejdere, hvoraf mange forventes at blive tilbudt job i de nye "new-brand"-varehuse.

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.