Eurogruppen langt fra løsning på græsk problem

Der er endnu ingen færdig plan for at løse Grækenlands finansieringsproblemer. Ingen nye møder før mandag.
Hollandske Jeroen Dijsselbloem, der er chef for eurogruppen, med Grækenlands finansminister, Yanis Varoufakis. Ifølge Dijsselbloem er der endnu ikke en løsning på Grækenlands akutte finansieringsproblemer, men der er ikke planlagt nye møder før mandag. Arkivfoto
Hollandske Jeroen Dijsselbloem, der er chef for eurogruppen, med Grækenlands finansminister, Yanis Varoufakis. Ifølge Dijsselbloem er der endnu ikke en løsning på Grækenlands akutte finansieringsproblemer, men der er ikke planlagt nye møder før mandag. Arkivfoto Foto: Lefteris Pitarakis/AP

De 19 eurolandes finansministre er på et ekstramøde onsdag aften i Bruxelles enedes om, at de endnu er langt fra at enes om en løsning på Grækenlands akutte finansieringsproblemer.

Eurogruppens chef, den hollandske finansminister Jeroen Dijsselbloem, medgiver på et pressemøde efter mødets afslutning, at der ikke er gjort nok fremskridt på det politiske plan, til at man kan sende tekniske eksperter i gang med det konkrete arbejde.

Derfor er der ikke planlagt møder på ekspertniveau, før eurogruppen mødes igen på mandag.

- Jeg kan ikke rigtig sige noget om en beslutning. I må have tålmodighed lidt endnu. Vi fortsætter vores forhandlinger på mandag.

- Vi har gjort en del fremskridt i forhold til at forstå, hvor alle står. Men ikke nok til at gøre noget færdigt, siger Dijsselbloem og afviser at give detaljer om, hvad eurolandenes finansministrene har talt om.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.