EU rykker topmøde til efter Brexit-afstemning

EU's topmøde i juni bliver udsat i nogle dage. Dermed kolliderer det ikke med britisk skæbneafstemning.
Den britiske premierminister, David Cameron, får EU til at rykke datoen for EU-topmødet i juni på grund af den såkaldte Brexit-afstemning.
Den britiske premierminister, David Cameron, får EU til at rykke datoen for EU-topmødet i juni på grund af den såkaldte Brexit-afstemning. Foto: Frank Augstein/AP

EU's stats- og regeringsledere udskyder deres længe planlagte topmøde i juni med fem dage, så det finder sted 28.-29. juni, skriver EU-præsident Donald Tusks talsmand, Preben Aamann, på Twitter.

Dermed falder topmødet ikke sammen med Storbritanniens folkeafstemning 23. juni om fortsat EU-medlemskab. Det var oprindeligt planen, at de europæiske ledere skulle have mødtes i Bruxelles netop den dag.

Siden den britiske premierminister, David Cameron, fastsatte datoen for afstemningen til 23. juni, har der været spekulationer om, hvordan man skulle undgå, at de to vigtige begivenheder kolliderer.

Desuden kommer der muligvis et spansk valg søndag 26. juni, så derfor blev det besluttet at rykke topmødet til tirsdag og onsdag i ugen efter, siger diplomatkilder til Reuters.

Hvis briterne stemmer for at forlade EU, kan det sende EU ud i en ny krise og blive et emne, der vil fylde meget på dagsordenen ved EU-topmøderne i det efterfølgende år.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.