EU-ledere om Paris-massakre: Det er et angreb mod os alle

Europæiske ledere hylder franske værdier om frihed, lighed og broderskab og opfordrer til et minuts stilhed.
Her ses et billede fra den franske ambassade på Kgs. Nytorv i København, hvor kondolencer strømmede ind lørdag dagen efter terrorangebene i Paris, som har kostet mindst 127 mennesker livet. Også EU udtrykker deres dybeste medfølelse til franskmændene. I en fælles erklæring skriver præsidenter, statsministre og premierministre fra hele EU samt lederne af EU's institutioner, at de er dybt chokeret og i sorg.
Her ses et billede fra den franske ambassade på Kgs. Nytorv i København, hvor kondolencer strømmede ind lørdag dagen efter terrorangebene i Paris, som har kostet mindst 127 mennesker livet. Også EU udtrykker deres dybeste medfølelse til franskmændene. I en fælles erklæring skriver præsidenter, statsministre og premierministre fra hele EU samt lederne af EU's institutioner, at de er dybt chokeret og i sorg. Foto: CARSTEN BUNDGAARD/POLFOTO

Præsidenter, statsministre og premierministre fra hele EU samt lederne af EU's institutioner udtrykker lørdag i en fælles erklæring medfølelse efter fredagens angreb i Paris, hvor mindst 127 mennesker har mistet livet.

I erklæringen skriver lederne blandt andet, at EU er dybt chokeret og i sorg efter angrebene i Paris.

- Den Europæiske Union er dybt chokeret og i sorg efter terrorangrebene i Paris. Det er et angreb mod os alle. Vi vil stå sammen mod denne trussel og anvende alle nødvendige midler og nådesløs beslutsomhed.

- Frankrig er en stor og stærk nation. Landets værdier om frihed, lighed og broderskab har inspireret og fortsætter med at inspirere EU. I dag er vi forenet med de franske folk og regeringen i Frankrig, hedder det.

Derudover understreger lederne i erklæringen, at handlingen i Paris vil få den modsatte effekt end ønsket.

- Det gode er stærkere end det onde. Alt, hvad der kan gøres på europæisk plan for at sikre sikkerheden i Frankrig, vil ske. Vi vil gøre, hvad der er nødvendigt for at besejre ekstremisme, terrorisme og had, står der.

Erklæringen slutter med en fælles opfordring.

Her inviterer de europæiske ledere alle europæere til at deltage i et minuts stilhed til minde om ofrene ved middagstid på mandag.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.