EU-Kommissionen kommer til kort i græsk prognose

Ordet "usikkerhed" går igen og igen i EU-Kommissionens forsøg på at spå om græsk økonomi.

Det gik ellers lige så godt. Men hvem ved, hvordan det nu skal gå?

Sådan kan konklusionen på EU-Kommissionens økonomiske prognose for smertensbarnet Grækenland sammenfattes efter små fire måneder med en regering, der har svært ved at finde sine økonomiske fødder og tøver med at rette ind efter kravene fra de øvrige eurolande.

- Tallene i prognosen for Grækenland er genstand for en stor grad af usikkerhed og baserer sig alene på udviklingen indtil vores deadline 21. april, lyder det i de indledende bemærkninger til prognosen, der bliver offentliggjort tirsdag i Bruxelles som led i kommissionens prognose for hele EU.

EU-Kommissionens økonomiske eksperter konstaterer, at Grækenlands bruttonationalprodukt sidste år voksede med 0,8 procent og dermed gjorde 2014 til første år med økonomisk vækst siden 2007.

- Betingelserne til støtte for vækst er til stede. Men usikkerhed og sværere finansieringsvilkår hæmmer den økonomiske genrejsning og tynger de offentlige finanser, hedder det blandt andet i prognosen.

Ordet "usikkerhed" går igen og igen i den to sider lange landerapport for Grækenland.

- Den positive fremdrift er blevet ramt af usikkerhed, siden der i december blev udskrevet valg i utide.

- Det aktuelle fravær af klarhed om regeringens politiske ståsted i forhold til landets politiske forpligtelser i støttearrangementerne fra EU og IMF (Den Internationale Valutafond, red.) øger usikkerheden yderligere, hedder det blandt andet fra EU-Kommissionen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.