Et år efter drab: Ansatte går med peberspray

Frygt blandt personalet på bostedet Ringbo har fået flere til at tage peberspray med på jobbet.
En 37-årig sosu-assistent blev for knap et år siden dræbt af en psykisk syg beboer på bostedet Ringbo. Arkivfoto.
En 37-årig sosu-assistent blev for knap et år siden dræbt af en psykisk syg beboer på bostedet Ringbo. Arkivfoto. Foto: JENS DRESLING/POLFOTO

For knap et år siden blev en 37-årig sosu-assistent slået ihjel på bostedet Ringbo af en psykisk syg beboer, og det har skabt så meget frygt hos personalet, at flere går med peberspray.

Det fortæller flere nuværende og tidligere medarbejdere uafhængigt af hinanden til metroxpress.

- Det er et farligt sted at være, og jeg er selv blevet truet på livet. Derfor går jeg med peberspray, fortæller en medarbejder.

- Vi har en beboergruppe, der er utilregnelig, og de er tikkende bomber, siger en anden person, som også arbejder på Ringbo.

Begge ønsker at være anonyme, fordi de frygter at blive fyret.

Brugen af peberspray har allerede ført til én fyring. Det skete i foråret, da 37-årige Shukri Ali følte sig utryg ved en beboer og blev tilbudt at låne sin kollegas peberspray.

- Jeg var bange for en bestemt beboer, som var utilregnelig, fordi han tog mange stoffer, og derfor ville jeg beskytte mig selv, fortæller Shukri Ali, som nåede at være ansat på bostedet i otte år.

På Ringbo bekræfter centerchef Jørgen Marthedal episoden og oplyser, at sagen blev politianmeldt.

Han har dog svært ved at tro på, at der stadig er ansatte, som går med peberspray.

- Jeg har meget svært ved at forestille mig, at nogen af vores nuværende medarbejdere på Ringbo tager peberspray med på arbejde. Peberspray er et våben, og det er jo dybt ulovligt. Det kan jeg kun tage skarpt afstand fra, siger Jørgen Marthedal.

- Det er altså en gammel historie, at der skulle være dårlig sikkerhed på Ringbo. Sikkerheden er i orden på Ringbo - den bliver løbende vurderet og opdateret, siger han.

Metroxpress er bekendt med kildernes identitet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.