Espersen til Hassan: Lokumssprog kommer ud af din mund

Debatten lod i går Søren Espersen fra DF diskutere debattone med Yahya Hassan. Det kom der en del grimme ord ud af.
Yahya Hassan stiller op for det nye Nationalpartiet, der er i gang med at få godkendt vælgererklæringer. I går var han i Debatten på DR2, hvor han diskuterede sober debattone med Søren Espersen fra DF. Det blev ikke kedeligt.
Yahya Hassan stiller op for det nye Nationalpartiet, der er i gang med at få godkendt vælgererklæringer. I går var han i Debatten på DR2, hvor han diskuterede sober debattone med Søren Espersen fra DF. Det blev ikke kedeligt. David Leth Williams, Scanpix/arkiv

Yahya Hassan vil i Folketinget for Nationalpartiet, men DF’s Søren Espersen mener, den unge digter taler grimt til sine modstandere, og at han derfor ikke er troværdig som fortaler for en pæn debattone.

I går var de to i verbal infight i Debatten på DR2

- Hvis man taler om lødigt sprog og at tale pænt til hinanden, så er du jo ikke typen på det. Jeg har da aldrig hørt så meget lokumssprog på én gang komme ud af din mund i mange forskellige sammenhænge ... alle mulige udtryk, hvor du kaster til højre og venstre og sviner folk til. Det lyder som en eller anden fulderik på en bænk. Hvorfor kommer du så og tror, at nu skal vi lave et helt nyt folkestyre, hvor vi taler pænt til hinanden. Hvad mener du egentlig? angreb Espersen, den unge digter, der lidt overrumplet svarede, at “det er jo løgn.”

Lidt mere uddybende svarede Yahya Hassan:

- Jeg har bare spejlet den måde, vi benytter os af ytringsfriheden.

Han henviste blandt andet til, hvordan man forsvarer Muhammed-tegnerne og måtte også forholde sig til, at han eksempelvis har bragt et billede af Henrik Dahl i nazikostume for at fremføre pointer om, hvordan han mener, den offentlige debat foregår.

Kan ikke forstå, du ikke er blevet fyret

Debatten mellem de to var ikke ligefrem et skoleeksempel på, hvordan man holder en sober tone og undgår personangreb. Yahya Hassan sagde blandt andet til Søren Espersen:

- Hvis mine argumenter var ligeså dårlige som dine, så var jeg blevet sparket ud af partiet, og jeg kan ikke forstå, du ikke er blevet fyret endnu. Med mindre du skal fremstå som et eksempel på Dansk Folkepartis dårlige standarder.

Espersen replicerede:

- Lad være med at fremstille dig selv som den pæne mand, der vil frembringe et helt nyt folkestyre, hvor vi taler pænt til hinanden. Det er jo latterligt at opleve.

Clement Kjersgaard forsøgte at få opklaret, om Yahya Hassan nu er en ny debattør og fremover vil udtrykke sig sobert:

- Er du nu færdig med at spejle den offentlig debat. Har du nu fremført din pointe og vil fremover tale pænt og høfligt?

Yahya Hassan afsluttede med at sige:

- Jeg vil meget hellere tale politik, og det vil jeg gøre fra nu af.

Se hele debatten her

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.