Erstatning til fyret ansat driver jysk hotel til konkurs

En hotelejerforening i Nibe har forsøgt flere krumspring for at undgå at betalte erstatning til et HK-medlem. Nu er det endt i et konkursbo, hvor erstatningen forhåbentligt kan trækkes ud.
Sag om erstatningskrav trækker i langdrag i det nordjyske
Sag om erstatningskrav trækker i langdrag i det nordjyske Foto: Pressefoto

"Nu skal vi først til at få overblik over værdierne i konkursboet". Sådan siger advokat Mikkel Anker Pedersen til Nordjyske.dk efter at en hotelejerforening er begæret konkurs af HK i håb om, at kunne hente 236.000kroner i erstatningskrav ud af foreningen til et medlem, der blev opsagt grundet længere tids sygdom.

Egentlig var det ikke selve opsigelsen, der udløste erstatningskravet, men en uberettet bortvisning efterfølgende. Den hotelejerforening, der opsagde medarbejderen grundet langtidssygemeldingen, ville nemlig gerne genansætte manden i en anden stilling.

Derfor var manden indkaldt til en såkaldt mulighedssamtale. Men manden blev yderligere sygemeldt hos sin læge, hvilket fik bægeret til at flyde over hos chefen. Manden blev bortvist fra stedet med den begrundelse, at man ikke havde modtaget nogen lægeerklæring fra hans læge.

Retten troede dog ikke helt på den forklaring, og hotelejerforeningen blev derfor dømt til at betale 236.000 kroner i erstatning for manglende løn i den opsigelsesperiode, der burde have fulgt efter opsigelsen. Dertil kommer feriegodtgørelse og godtgørelse for urimelig opsigelse.

Dommen blev afsagt tilbage i juli, men manden har endnu ikke set skyggen af pengene. Det fik i september HK til at indgive konkursbegæring mod hotelejerforeningen.

Hotelejerforeningen var ellers på banen med et referat fra en generalforsamling tilbage i maj måned, hvor det skulle fremgå, at foreningen har nedlagt sig selv.

Den købte skifteretten ikke, og 9 oktober blev stedet begæret konkurs. Det er altså nu uvist, hvor meget af erstatningen, HK-medlemmet kan få.

Kilde: Nordjyske.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.