Erotisk: Kronprinsesse hyldede fræk bog

Kronprinsesse Mette-Marit åbnede torsdag en udstilling om forbudt erotik i litteraturen
Den norske kronprinsesse åbnede en udstilling om forbudt erotisk litteratur
Den norske kronprinsesse åbnede en udstilling om forbudt erotisk litteratur

Den norske kronprinsesse var torsdag med til at hylde et stykke af Norges mest kendte og debatterede litteratur.

Det skriver BT.dk

Det er forfatteren Agnar Mykle, som i 1957 blev retsforfulgt for sin bog "Sangen om den røde rubin". Bogen, der handlede om en ung mands seksuelle eskapader, var for meget for datidens myndigheder.

I dag har bogen fået status som noget af det vigtigste erotiske litteratur, der er udgivet i Norge. Og det er heller ikke mere for uartigt for det norske kongehus, lød det fra konprinsessen Mette-Marit torsdag, da hun åbnede udstillingen på det norske nationalbibliotek.

- I dag læser vi 'Sangen om den røde rubin' som en smuk historie om en ung mands søgen efter kærlighed. Hvis vi kan lære noget i dag, er det måske at være forsigtige med at fordømme ytringer og kunstneriske udtryk i vore dage, lød det fra Mette-Marit under udstillingen ifølge NTB.

Der gik ni år efter 'Sangen om den røde rubin' før Agner Mykle udgav noget igen. Den norske forfatter i stedet kendt som lidt af en excentriker, der gerne talte i store vendinger om egne evner - og som havde et væld af damebekendtskaber. Karrieren sluttede i 1967 med bogen "Largo", og Agnar Mykle døde i 1994, skriver BT.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.