Erhvervsstyrelsen undersøger Eurovision-sag

Wonderful Copenhagen har lånt millioner af DR, og det har fået Erhvervsstyrelsen til at gå ind i sagen.
Eurovision i København blev en dyr fornøjelse for Wonderful Copenhagen, som nu også undersøges i forbindelse med et millionlån af DR. Arkivfoto
Eurovision i København blev en dyr fornøjelse for Wonderful Copenhagen, som nu også undersøges i forbindelse med et millionlån af DR. Arkivfoto Foto: HJORTH GONZALES PHOTO CHRISTIAN/POLFOTO

Endnu en offentlig myndighed reagerer nu på det økonomiske rod i forbindelse med Eurovision.

Det er Erhvervsstyrelsen, der går ind i sagen om fonden Wonderful Copenhagens millionlån af DR, efter at metroxpress har kunnet fortælle, at de to lån kan være i strid med erhvervsfondsloven.

Styrelsen skriver til avisen, at de skal godkende lån, "hvis de medfører risiko for fondens eksistens".

- Vi er allerede i kontakt med fonden, og vi vil i lyset af de nye informationer også spørge ind til disse dispositioner for at vurdere, om Erhvervsstyrelsen som fondsmyndighed skulle have samtykket, skriver kontorchef i Erhvervsstyrelsen Lars Bunch.

Ifølge Erik Werlauff, professor i fonds- og selskabsret på Aalborg Universitet, skulle styrelsen have været orienteret om lånene, da de potentielt kunne have ruineret Wonderful Copenhagen.

Lånene blev underskrevet af administrerende direktør Lars Bernhard Jørgensen, og kun Wonderful Copenhagens ledelse og den nu tidligere bestyrelsesformand Michael Metz Mørch kendte til lånene.

Og ligesom Michael Metz Mørch valgte at forlade sin post i august, burde turistselskabets direktør gøre det samme, mener Dansk Folkeparti.

- Det her er meget alvorligt, og jeg mener, at tiden er inde til, at Lars Bernhard drager den naturlige konklusion, nemlig at han ikke kan fortsætte som administrerende direktør. En beslutning, han burde være nået frem til for længst, siger regionsrådsmedlem Kenneth Kristensen Berth (DF).

Wonderful Copenhagen har ifølge metroxpress ikke ønsket at kommentere sagen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.