Erhvervsskole beskyldes for unfair konkurrence

Syddansk Erhvervsskole er blevet meldt til Undervisningsministeriet og Forbruger- og Konkurrencestyrelsen for ulovlig dumping af priserne på IT-certificeringer.
Anmelderen er IT- iværksætter Morten Soelberg fra Odense. Han mener, at Syddansk Erhvervsskole driver en unfair konkurrence.
Anmelderen er IT- iværksætter Morten Soelberg fra Odense. Han mener, at Syddansk Erhvervsskole driver en unfair konkurrence. Foto: Scanpix arkiv

Syddansk Erhvervsskole er blevet meldt til Undervisningsministeriet og Forbruger- og Konkurrencestyrelsen for ulovlig dumping af priserne på IT-certificeringer. Det skriver DR Fyn på sin hjemmeside.

Anmelderen er IT- iværksætter Morten Soelberg fra Odense. Han mener, at Syddansk Erhvervsskole driver en unfair konkurrence. Skolens priser er så lave, at skolen ikke tjener noget som helst:

- Syddansk Erhvervsskole køber varerne til indkøbspris, og det er så den pris, som kunderne skal betale, når de bestiller en test hos skolen, siger han til DR Fyn.

En certificering er en form for eksamen, der dokumenterer, at den ansatte i virksomheden har et bestemt niveau.

For at tjekke priserne har DR Fyn booket en test via internettet hos Syddansk Erhvervsskole, og den samme test hos Teknologisk Institut i Århus.

Pristjekket viser, at Syddansk Erhvervsskole tager 925 kroner, mens samme test hos Teknologisk Institut i Aarhus koster 2.000 kroner. En prisforskel på 1075 kroner.

Selvom det er sød musik i kundernes ører, så er det i strid med loven; Offentlige institutioner må ifølge Undervisningsministeriet ikke drive unfair konkurrence ved at tilbyde urealistiske lave priser.

For Morten Soelberg, som tilbyder den samme type test i sit testcenter i Odense, har de lave priser hos Syddansk Erhvervsskole store konsekvenser.

- Jeg bliver snart nødt til at lukke mit testcenter, hvis ikke der sker noget med det her, siger han.

Morten Soelberg har nu skrevet til Undervisningsministeriet og Forbruger- og Konkurrencestyrelsen for at få dem til at gå ind i sagen.

Syddansk Erhvervsskole oplyser til DR Fyn, at de ikke ønsker at udtale sig i sagen, inden de har givet svar direkte til Morten Soelberg.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.