Erdogan: 200 irakiske kurdere er på vej til Kobani
Ifølge Tyrkiets præsident er der indgået aftale om, at 200 irakiske kurdere kan komme til Kobani via Tyrkiet.
Af leveret af Nyhedsbureauet Newspaq
MERE


De trængte kurdiske styrker i den strategisk vigtige by Kobani, der ligger på grænsen mellem Tyrkiet og Syrien, ser ud til at få tiltrængte forstærkninger.

Således siger Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, på et pressemøde i den lettiske hovedstad, Riga, at han er blevet oplyst om en aftale, der giver 200 irakiske kurdere adgang til Kobani via Tyrkiet. Her skal de såkaldte peshmerga-soldater skal kæmpe mod jihadisterne fra Islamisk Stat. (IS).

Islamisterne har belejret den vigtige grænseby siden midten af september, men luftangreb fra den amerikansk-ledede koalition har trængt IS i defensiven.

Allerede onsdag kunne formanden for det kurdiske selvstyreparlament i den irakiske by Erbil, Yusef Mohammed Sadeq, ifølge nyhedsbureauet AFP fortælle, at kurdiske soldater fra Irak skal hjælpe styrkerne i Kobani.

Den strategisk vigtige by Kobani, der ligger tæt på den tyrkiske grænse, er blevet en vigtig slagmark i kampen mod IS, der også kontrollerer store dele af Irak.

Kurdiske styrker har således spillet en ledende rolle i bekæmpelsen af IS i det nordlige Irak, efter at den irakiske hær nærmest kollapsede under gruppens offensiv i juni, hvor store dele af Irak blev indtaget af jihadisterne.

Irakisk Kurdistan har sine egne sikkerhedsstyrker, regering, grænser og flag, men er afhængig af økonomisk støtte fra Bagdad.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.