Er tandtråd virkelig SÅ nødvendig?

Din tandlæge fortæller det igen og igen: Husk nu tandtråden. Men er det virkelig så vigtigt for dine tænder, som du hele tiden får at vide. Få svaret her.
Det er mega besværligt at bruge tandtråd og er det virkelig SÅ vigtigt?
Det er mega besværligt at bruge tandtråd og er det virkelig SÅ vigtigt? Scanpix

Du forbereder dig mentalt på at få skæld ud af din tandlæge. Du har nemlig ikke været speciel flittig med tandtråden og du ved, at han vil nævne det ved dit næste besøg.

Øv, det er ikke en begivenhed at glæde sig til.

Du forstår heller ikke, hvorfor det er så vigtigt med den tandtråd, når du børster dine tænder både godt og længe og sjældent har huller.

MEN sandhed er, at du kun gør halvdelen af rengørings-arbejdet, hvis du springer den lille drilske snor over.

Hjælp resten af din krop

Tandlægen er altså ikke efter dig, fordi han kan lide at skælde ud.Du er nemlig nødt til at bruge tandtråd, hvis du vil holde en god mundhygiejne.

- Hvis du ikke bruger tandtråd, gør du kun arbejdet halvt. Du får ikke maden og bakterierne mellem dine tænder ud, siger tandlæge Timothy Chase.

Han anbefaler, at du bruger tandtråd en gang om dagen. Og stadig børster dine tænder, som du plejer.

Det skal du gøre, selvom du sjældent har huller, for skidtet kan godt tage lang tid om at arbejde sig ind på dine tænder. Bruger du ikke tandtråd, øger du altså risikoen for huller og mange andre tandproblemer.

Tandlæge Timothy Chase forklarer, at du ikke kun skal bruge tandtråd for at undgå huller, men også mange andre problemer med tænderne og resten af kroppen.

Hvorfor?

- Tandproblemer kan påvirke resten af din krop, siger han.

Faktisk er for tidlig fødsel, hjerteproblemer og slagtilfælde blot enkelte af de sygdomme, der er forbundet med dårlig tandhygiejne.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.