Er svigermors mad for fed? Sådan undgår du at blive tyk

Kan du ligefrem fornemme bid for bid, hvordan svigermors fede og søde mad sætter sig på dine sideben, men er du også bange for at være uhøflig ved at sige nej? Læs her, hvad du kan gøre:
Det er top hyggeligt hjemme hos svigermor, men hun går lige lovlig meget kalorie-amok.
Det er top hyggeligt hjemme hos svigermor, men hun går lige lovlig meget kalorie-amok. Foto: SCANPIX arkiv

Af redaktionen, Udeoghjemme.dk, Aller Media

Det kan være rigtigt svært at få sagt fra, når man er gæst, og der bliver serveret en masse fedende mad. Især hos svigermor kan det være en udfordring. Måske vil hun tage det ilde op, og så har du lige pludselig både et problem med hende - og din partner. Desuden er maden måske rigtig lækker, så det er svært at stå over.

Hvis I besøger svigermor en gang om året, så er det selvfølgelig ikke et problem. Men er det nærmere et par gange om måneden, du skal sidde med ved det helt store bord, så kan du måske godt ende med at føle dig lidt presset over madmængden.

Dette skal du drikke for at få sat skub i din slankekur: Se hvilket på Udeoghjemme.dk

De gode råd

  • Diætist Lisa Bolting giver her de bedste tips til at holde igen og få sagt fra på en høflig og stilfærdig måde. Hvis du er dygtig, vil svigermor måske ikke engang bemærke, at du holder igen. Spis en god portion gulerødder eller nogle andre grøntsager hjemmefra, så du får lagt en god bund og lettere kan sige fra over for fristelserne.
  • Se, om ikke du kan nøjes med at spise en portion. Hemmeligheden er at spise langsomt, så du bliver ved med at have noget på tallerkenen, når svigermor lurer på den. Hvis hun opfordrer dig til at tage igen, så nøjes med ekstra grøntsager.

12 madvarer, du skal spise for at få en flad mave: Se listen på Elle.dk

  • Bliv bedre til selv at fokusere på, at dit og svigermors gode forhold ikke er afgjort af, hvor meget du sætter til livs. Ros hendes mad, hvis du kan lide den. Det bliver hun lige så glad for, som hun gør for, at du spiser for to.
  • Spring sovsen og dressingen over, eller tag kun ganske lidt.
  • Tag også kun én gang af desserten, og har andre bestemt størrelsen af portionen – og lavet den stor - så kan du fint levne lidt uden at være uhøflig.
  • Alkohol er en rigtig snyder, da det feder vældig meget. Hold dig til en begrænset mængde, og suppler med rigeligt postevand.

Se også:


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.