Er sex et argument, hr. minister?

Kan sex bruges som argument i kommunale afgørelser om gensidig forsørgelsespligt? Det vil SF’s arbejdsmarkedsordfører Eigil Andersen have beskæftigelsesministeren til at svare på, efter Avisen.dk har skrevet om saftige argumenter i sagsbehandlingen.
Der må være en intim grænse for, hvad kommunale sagsbehandlere kan bruge som argument, når de afgør sager om gensidig forsørgelsespligt, mener SF's Eigil Andsersen, der nu tager spørgsmålet op med beskæftigelsesministeren i spørgetiden på onsdag.
Der må være en intim grænse for, hvad kommunale sagsbehandlere kan bruge som argument, når de afgør sager om gensidig forsørgelsespligt, mener SF's Eigil Andsersen, der nu tager spørgsmålet op med beskæftigelsesministeren i spørgetiden på onsdag. Scanpix, arkiv

- Alle har ret til en intimsfære, som kommune eller stat ikke skal beskæftige sig med.

Det mener SF’s arbejdsmarkedsordfører Eigil Andersen, der reagerer, efter Avisen.dk har skrevet om afgørelser om gensidig forsørgelsespligt. I nogle sager har sex været et afgørende argument for, at lade den ene part forsørge sin partner.

LÆS OGSÅ: Det er bare en skide kontanthjælpsmodtager

Eigil Andersen vil nu have beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S) til at svare på, om sex kan være et argument i behandlingen af sagerne.

“Når man tager udgangspunkt i en nødvendig grænsedragning mellem det enkelte menneskes intimsfære og de offentlige myndigheder, hvad mener ministeren så om, at det kan indgå som argument for en kommunal afgørelse om gensidig forsørgerpligt, at de pågældende to personer har sex sammen,” spørger Eigil Andersen.

Sex på mange måder

Politikeren henviser blandt andet til en sag, Avisen.dk har skrevet om, hvor parret Sigrid larsen og hendes kæreste Christian blev hovedpersoner i en kommunal afgørelse, der rakte helt ind i soveværelset.

Hjørring kommune skrev “at i bor og boller sammen” som en af årsagerne til, at Christian skal forsørge Sigrid, der er kontanthjælpsmodtager.

LÆS OGSÅ: Kommune i brev til borger: “I boller sammen”

Eigil Andersen mener, at det langt overskrider, hvad myndighederne skal beskæftige sig med, og nævner en række tilfælde, hvor man sagtens kan have sex uden at skulle have forsørgerpligt. Med andre ord: At sex ikke nødvendigvis kan være lakmusprøven på, om der er tale om et forhold.

- Der kan sagtens være nogen, der har sex sammen uden at være par, eller der kan være par, der lever i et “åbent forhold” med forskellige sexpartnere, som de jo så ikke skal have forsørgerpligt over for, ligesom der kan være par, som slet ikke har sex sammen, siger Eigil Andersen.

LÆS OGSÅ: Fik bolle-brev fra kommunen: Nu får Sigrid penge tilbage

Fyldt med fejl i sagsbehandlingen

Ud over spørgsmålet om intim grænsedragning i sagsbehandlingen spørger Eigil Andersen også, hvor vigtigt ministeren mener, det er, at borgere, der ved en fejl ikke har fået udbetalt kontanthjælp, hurtigt får efterbetalingen.

Der har nemlig vist sig at være fejl i en lang række afgørelser om gensidig forsørgelsespligt, fordi parterne blandt andet ikke er blevet hørt. Det betyder at nogle borgere har ret til at få tilbagebetalt kontanthjælp - nogle helt op til 90.000 kroner.

LÆS OGSÅ:Kærestepar fanget i kontanthjælps-lotto

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.