Er mænd mere primitive end kvinder?

Kvinder kan lide romantik, og mænd vil bare have sex. Sådan kan vi ind imellem dele de to køn op. Men holder det i virkeligheden, eller er det sat på spidsen?
Ikke alle mænd er ude efter vild sex, de kan faktisk godt ønske sig andre ting.
Ikke alle mænd er ude efter vild sex, de kan faktisk godt ønske sig andre ting. Scanpix.

Opfattelsen af at mænd er mere primitive i deres ønsker og behov for deres sexliv, end kvinder er, er helt forkert, fortæller sexologen Sara Skaarup i Femina.dk

De to køn er mere ens, end vi måske aner, fortæller sexologen:

- Faktum er imidlertid, at mænds seksualitet i bund og grund er lige så raffineret som kvinders. Der er ingen følelser, kvinder har, som en mand ikke kan have. Mændenes krop er lige så sensitiv som vores. Mænd vil også begæres, varmes op og kæles for. Mænd, der dater, føler sig også af og til misforstået seksuelt, og sågar pornoficeret.

Mænd vil altså også have romantik, langt forspil og hyggelige dates. Og de kan også møde kvindelige partnere, som de finder primitive.

Der er nemlig primitive elskere indenfor begge køn, fortæller sexologen. 

Begge køn skal arbejde for det

Både mænd og kvinder har forskellige ønsker for deres sexliv, og det er derfor dårligt for sexlivet, når visse kvinder fejlagtigt tror, at udløsning er det vigtigste for mænd. 

Det er det ikke altid, og det kræver derfor hårdt arbejde at finde en god rytme i sexlivet sammen, fortæller sexologen. 

- Så, begge køn: Ingen vej uden om at improvisere. Det er sårbart, gu er det så, for det er altid nemmere med en køreplan. Men fantastisk sex er aldrig – heller ikke for mænd – tre ryk og en aflevering. Hvis du som kvinde er endt i en rutine, hvor sex i forholdet er mere effektivt, end det er lidenskabeligt, og du tænker, at det er han glad for, så tænk om igen. Oddsene er, at han også drømmer om noget andet. Han har i hvert fald potentialet til det. Uanset om du er ude at møde nye mænd eller har en fast derhjemme, har jeg et lille forslag: Glem, at haner en han, og behandl og rør ham, som du selv gerne vil røres. Så skal du bare se.

Det er altså en opfordring fra sexologen - drop forestillingerne om, hvordan de to køn helst vil have deres sexliv og mærk i stedet efter på den enkelte person. Måske bliver du overrasket.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.