Er jakken her FOR provokerende?

Det er ikke alle, der bifalder det trendy japansk designerfirma Phenomenons nye jakke. Den ligner noget, en nazist kunne have på, mener mange.
Jakken her minder for meget om en naziuniform, mener nogle.
Jakken her minder for meget om en naziuniform, mener nogle. Hypebeast/Instragram

En jakke fra det ultra street-smarte japanske designerfirma Phenomenon vækker både jubel og stor forargelse, skriver tv2.dk. Jakken er blevet delt på Instagram af modesitet Hypebeast og i mange af kommentarerne, der er kommet, skriver folk, at den røde lomme på den såkaldte MA-1 Bomber Jacket ligner det røde armbind, som nazister bar under Anden Verdenskrig.

'Smid et hagekors på, og du har den perfekte nazi-jakke,' skriver én.

'Nazi-tøj gør comeback?' spørger en anden.

Der er dig også en del, der er vilde med jakken:

'Hvad angår nazier: Hold kæft! Jakken er fed', erklærer en.

Phenomenon er ikke første tøjfirma, der har gjort sig uheldigt bemærket med tøj, der ledte tankerne tilbage til Nazi-Tyskland. I august sidste år var det spanske Zara, der fjerne en børnetrøje fra handlen, fordi den var dekoreret med en stjerne, som mange mente lignede en Davidsstjerne, som jøderne blev tvunget til at bære på tøjet under krigen.

Tv2.dk forsøger at få en kommentar fra Phenomenon, der at dømme efter firmaets meget smarte hjemmeside ikke har nogle fortrydelser omkring jakken. Når man klikker sig ind på siden, mødes man nemlig af et stort foto af en mopset model, der bærer en jakke som den omdiskuterede - dog i en anden nuance, men med rød lomme.

Det er modesitet Hypebeast, der på Instragram har skabt debat om jakken. Foto: Hypebeast/Instagram

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.