Er han stoppet med at kysse dig?

Det er almindeligt, at nærheden og kyssene bliver mindre, når man har været sammen i et stykke tid. Men det er et decideret faresignal, hvis kyssene helt forsvinder.
Foto: Colourbox

Når den første forelskelse har lagt sig, er der oftere længere mellem kyssene og det intime. Det er trist, for mange glemmer at tage sig ordentligt af hinanden, når hverdagen for alvor begynder at melde sig.

Det er ikke som du tror. Derfor kysser vi. Læs mere på q.dk

- Mange glemmer at være intime, og det er specielt, når hverdagens rutiner melder sig, og man for eksempel får børn. Man kan nærmest ubemærket begynde at glide fra hinanden, uden at man nødvendigvis lægger mærke til de små tegn. Så opdager du, at der er blevet langt mellem kyssene, så kan det være et wake up call, siger gestaltterapeut og sexolog Bianca Schmidt.

At droppe de lidenskabelige kys efter et stykke tid er ikke ualmindeligt, men det er ikke godt for forholdet, da nærhed og intimitet er vigtige ingredienser i et parforhold.

- For de fleste er kys en vigtig del af et intimt forhold, da det intime kys ofte er forbeholdt den, man elsker. Kysset signaliserer nærhed og tilhørsforhold. Derudover er munden en erogen zone, så når vi kysser, sættes der en række lysthormoner i gang i kroppen, forklarer Schmidt.

Det er vanskeligt at holde paraderne oppe, når man kysser

Ifølge forskning foretaget på The Gottman Institute bad man par med problemer i parforholdet om at kysse hinanden lidenskabeligt seks sekunder om morgenen og aftenen.  Resultatet var overvældende. Hos de fleste par mindskedes konflikterne, og nærheden blev genoprettet.

- Årsagen kan være, at det er vaskeligt at holde paraderne oppe, når man kysser. Det er en god måde, at bryde igennem lag af sårbarhed og finde nærheden igen, forklarer Schmidt til KK.no.

Hvornår har i sidst været romantiske? Så let får I romantikken tilbage i forholdet. Læs mere på oestrogen.dk

Et dårligt tegn

Selvom langt de fleste par ikke kysser lige så meget, som de gjorde i starten, skal det tages alvorligt, hvis din partner pludselig holder op med at kysse dig og vise nærhed.

Hvis han helt stopper, så er det et dårligt tegn. Så er han ikke længere så optaget af dig, og tænder ikke længere på dig, eller også har han ikke nogen glæde af intimiteten med dig. Man bør tage det op med sin partner, for det er som sagt et tegn på, at der er noget galt, og det bør man finde ud af, hvad er, forklarer psykolog Peder Kjøs.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.