Er du venstrehåndet? Så er du nok født på dette tidspunkt

De personer, som er født med et par hænder, der hellere vil skrive, kaste, ordne og taste med venstre hånd, er med stor sandsynlighed født i vintermånederne, viser forskning
Der er faktisk en sammenhæng mellem din fødselsdag og hvilken hånd, du bedst kan lide at bruge.
Der er faktisk en sammenhæng mellem din fødselsdag og hvilken hånd, du bedst kan lide at bruge. Scanpix / modelfoto

Er du også træt af at være født midt i de koldeste måneder, hvor sandsynligheden for regn og rusk er større end en flot solskinsdag, så kan du i stedet glæde dig over, at du muligvis er en af de særlige få, som er venstrehåndet, skriver ScienceDaily.com.

Tror du din mand lyver? Se på femina.dk hvordan du spotter en løgner

At være født venstrehåndet er i sig selv ikke specielt sjovt, og det kan være rigtig svært at være anderledes, når man er barn. Og det at skrive på tavle eller på papir kan for mange venstrehåndet være en kamp udi at undgå udtværet blæk og kridt på arme og hænder. Men det gør dig samtidig til noget helt specielt, for ikke mange fødes som venstrehåndet.

Skal du have sex med en ny partner: Se på q.dk hvordan I får den bedste oplevelse

Der byttes hænder om vinteren
De få der fødes som venstrehåndet er til gengæld ofte født i vintermånederne november, december og januar, viser studier fra universitetet i Wien.

Problemer med vægten: Se hvordan stjernernes vægt (også) går op og ned på femina.dk

Studiet er indsamlet med viden baseret på folk fra Østrig og Tyskland, og her viste tallene, at der er en stigning på personer, der er født venstrehåndet, i løbet af vinteren. Og det skyldes faktisk lyset mere end mørket,  forklarer forsker Ulrich Tran:

-Sandsynligvis er det ikke det relativt meget mørke gennem perioden november til januar, som er direkte forbundet med den sæsonpræget fødsel af venstrehåndet. Vi ser nærmere, at det er det relative meget lys over perioden maj til juli, et halvt år tidligere, som er årsagen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.