Er du stresset? Det kan skyldes dette personlighedstræk

Særligt et personlighedstræk kan have betydning for, om du bliver stresset, vurderer en psykoterapeut.
"Når selvværdet er lavt, vil du være tilbøjelig til at præstere for at få ros og være på hele tiden, for at andre skal kunne lide dig," siger psykoterapeut Anne-Grete Hav Hermansen om hvorfor stress for mange bunder i lavt selvværd.
"Når selvværdet er lavt, vil du være tilbøjelig til at præstere for at få ros og være på hele tiden, for at andre skal kunne lide dig," siger psykoterapeut Anne-Grete Hav Hermansen om hvorfor stress for mange bunder i lavt selvværd. Foto: Colourbox

Hvis du er stresset, vil det ofte skyldes et lavt selvværd.

Det mener Anne-Grete Hav Hermansen, der er psykoterapeut og coach ved Alfa-Omega Instituttet og forfatter til bogen "Hvad er du værd?" om selvværd og selvtillid, skriver Alt for damerne.

- Når selvværdet er lavt, vil du være tilbøjelig til at præstere for at få ros og være på hele tiden, for at andre skal kunne lide dig. Du vil søge bekræftelse, accept og kærlighed fra andre hele tiden. Det i sig selv er stressende, for så har du travlt med at gøre det godt hele tiden og gøre det næsten bedre end godt for at sørge for at få ros frem for kritik, siger hun til bladet.

Også hos fagforeningen HK oplever man, at der kan være en sammenhæng mellem stress og lavt selvværd.

- Vi oplever, at det første man ser hos personer, der ellers har fungeret rigtig godt, og har været udsat for stress i en periode, er, at det også går ud over deres selvværd. Stressede situationer kan have indflydelse på, hvor godt du tænker om dig selv, og hvor godt du præsterer både i arbejdslivet men også privat, siger Heidi Lisette Bille, der er arbejdsmiljøkonsulent hos HK/Privat, til Alt for damerne.

Hun mener, at det på arbejdspladsen er nødvendigt med en god feedback mellem både ledere og medarbejdere, så man ved, hvornår man har gjort sit arbejde godt nok.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.