Er du single og glad? Det siger det om dig

Er du ikke spor ked af, at du lever alene og ikke har en mand i dit liv, så er du atypisk og har et helt særligt temperament.
Arhhh ikke alle behøver en partner for at være glad for livet.
Arhhh ikke alle behøver en partner for at være glad for livet. FOTO: Scanpix

Du har ikke en mand, du kan varme dig ved om natten og du er ligeglad. Enten foretrækker du at være alene, eller også er det bare helt i orden for dig at være single, når nu den rigtige ikke er dukket op.

Og faktisk kan single personer være fult ud lige så lykkelige og tilfredse med tilværelsen som de, der er i et forhold, skriver Health.com.

Ny forskning viser, at dem som sætter pris på deres status, uanset om de er i et forhold eller ej, har en helt særlig tilgang til livet og et specielt temperament. Og de forstår at sætte pris på de særlig fordele, singler har. Singler dyrker eksempelvis gerne deres venskaber og relationer til familien meget.

Er du en af de singler, der som hovedregel undgår drama og konflikter, når du er i et forhold, viser forskningen, at du generelt er lige tilfreds med livet, om du er i et forhold eller ej.

Drives af opture og nedture

Studiet er netop publiceret i magasinet Social Psychological and Personality Science og det viser samtidig, at de personer som drives af et forholds opture, nedture, dynamik og ind imellem drama, har det bedre i et forhold end som singler.

Men er du en af dem, der ikke er afhængig af romantiske forbindelser, fjerner det meget stress fra dit liv, siger Yuthika Girme fra Auckland Universitet i New Zealand, der står bag forskningen.

Men forskningen fra New Zealand viser også, som mange andre af sin art, at folk i forhold generelt er gladere. Men at der findes en gruppe af mennesker, der er glade, uanset om de er i forhold eller ej, og den gruppe består altså af folk, der ikke er nær så afhængige af dynamikken i et forhold, som flertallet ellers er.

Det understreger blot, at der er mange veje til lykke, og at vi ikke alle passer ind i samme boks.


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.