Er du oppustet? Det skal du spise

Har du bøvl med maven og er den stor, rund og øm, så prøv disse 4 mad- og drikkevarer, der hjælper mod netop oppustet mave.
Ondt i maven - Se her, hvilke madvarer du bør holde dig til.
Ondt i maven - Se her, hvilke madvarer du bør holde dig til. FOTO: Scanpix

Hvis din mave er oppustet, har du sandsynligvis lidt ondt og ikke rigtig lyst til mad. Men når det bliver spisetid, bør du ifølge Oprah.com spise madvarer, der hjælper din mave på gled.

Spis laks

Laks er især godt for kvinder, der skal have menstruation og har væske i kroppen.

Et studie bragt i Complementary Therapies in Medicine viser faktisk, at spiser en kvinde hver dag et omega-3 supplement til sin kost, vil hun opleve at blive betydelig mindre oppustet under menstruation og på andre tidspunkter, hvor maven driller.

Drik vand med frugt

Meget mad er så salt og fyldig, at den efterlader din krop en smule dehydreret og det kan være skyld i, at du er oppustet.

Sker det, skal din væskebalance genoprettes, råder ernæringsekspert Samantha Heller. Hun forslår, at du slukker tørsten i vand. Og er det for kedeligt, kan du peppe det op med en skive melon eller agurk. Bagefter kan du spise dem, de er også fulde af vand.

Men hold dig væk fra danskvand, for boblerne gør ikke noget godt for din oppustet mave.

Spis yoghurt

Føles din mave som en stor ballon, har du måske bøvl med bakterie-floraen i din mave. Den kan du prøve at genoprette ved at spise yoghurt med probiotiske mælkesyrebakterier.

Det styrker immunsystemet og gør altså også din mave mindre udsat for at blive oppustet.

Drik pebermynte-te

Det smager godt og så får det din mave til at slappe af. Det betyder, at du nemmere kan komme af med den luft, der har ophobet sig i din mave, når den er i ubalance og du går rundt og spænder, fordi den er øm.


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.