Er du også afhængig af mobilen? Deltag i afstemningen

Tordag aften viste TV 2 en dokumentar, der sætter fokus på danskere, som altid har deres mobil i hånden, så de ikke går glip af noget. Er det en naturlig udvikling eller et skråplan?
Familien Elholm, der er med i et nyt program på TV 2 om danskernes forhold til deres mobiltelefoner, bliver noget overrasket over, hvor mange personlige informationer, store virksomheder har adgang til via familiens mobiltelefoner.
Familien Elholm, der er med i et nyt program på TV 2 om danskernes forhold til deres mobiltelefoner, bliver noget overrasket over, hvor mange personlige informationer, store virksomheder har adgang til via familiens mobiltelefoner. Foto: TV 2

I TV 2 dokumentaren 'Når mobilen ta'r magten' bliver der sat fokus på mobilafhængighed. Blandt andet bliver der lagt op til en debat om, hvorvidt danske forældre er for lidt tilstede, når de er sammen med deres børn.

En af mobilelskerne i programmet er Anette Fandels. Kun ganske få minutter efter hendes søn Marcus er kommet til verden, hiver hun sin telefon op for at forevige det store øjeblik. Men også for at sikre sig, at familie og venner får del i den store nyhed.

Er mobilen et tegn på uopmærksomme forældre?

Spørgsmålet er, hvor grænsen går.

Alt for mange mødre på sygehusenes fødegange bruger for meget tid på at være online på sociale medier. Det fortæller jordemoder Ida Asbøg Nielsen, der arbejder på Randers Sygehus til TV 2.

- Jeg er bange for nogle gange, at der kan gå lidt tabt, hvis man skal se på barnet gennem en iPhone, siger hun til TV 2.

De første timer efter fødslen er det altafgørende, at forældrene får skabt en god kontakt til barnet. Derfor anbefaler jordemødre, at de nybagte forældre forsøger at få mindst en times nærkontakt til den nyfødte.

Men det er ikke kun på fødegangene, at vi i højere og højere grad hiver mobilen op af lomme. Hvad mener du? Deltag i afstemningen nedenunder.

AFSTEMNING
Har du også svært ved at lægge mobilen fra dig?
TV 2 program viser, at danskerne er afhængige af mobilen. Er du også?


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.