Er du én af dem? 150.000 får ny fagforening efter fusion

Fødevareforbundet NNF er klar til at forhandle om en samlet fusion af både a-kasse og forbund.
- Det er en meget vigtig beslutning, hovedbestyrelsen i dag har truffet. Der er meget på spil både for medlemmer, tillidsrepræsentanter og valgte i forbundet, siger  forbundsformand i Fødevareforbundet NNF, Ole Wehlast.
- Det er en meget vigtig beslutning, hovedbestyrelsen i dag har truffet. Der er meget på spil både for medlemmer, tillidsrepræsentanter og valgte i forbundet, siger forbundsformand i Fødevareforbundet NNF, Ole Wehlast. Colourbox

På et ekstraordinært møde torsdag i Fødevareforbundet NNFs hovedbestyrelse besluttede man, at grundlaget for en fusion med Dansk Metal skal ligge klar i løbet af foråret 2015.

Det skriver Fødevareforbundet NNF på deres hjemmeside.

På torsdagens møde blev følgende vedtaget:

"Inden udgangen af april 2015 skal der tilvejebringes et fusionsgrundlag med Dansk Metal, som skal behandles i Fødevareforbundet NNF's Hovedbestyrelse med henblik på indkaldelse af en eventuel ekstraordinær forbundskongres i efteråret 2015. Målet er, at en fusion kan træde i kraft 1. januar 2016."

Det glæder forbundsformand i Fødevareforbundet NNF, Ole Wehlast.

- Det er en meget vigtig beslutning, hovedbestyrelsen i dag har truffet. Der er meget på spil både for medlemmer, tillidsrepræsentanter og valgte i forbundet. Derfor er det en styrke for de forhandlinger, vi nu skal i gang med, at det er en enig hovedbestyrelse, der står bag ønsket om en fusion, siger Ole Wehlast til nnf.dk.

Dansk Metal har omkring 130.000 medlemmer, mens NNF har omkring 27.000 medlemmer.

Ifølge Martin Flink, journalist på Finans, kommer det nye forbund til at hedde Dansk Metal & Fødevarer. Det skriver han på Twitter:

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.