Er du i risiko for at brænde helt ud?

Det er gerne midt i sommerperioden, vi for alvor erkender, at vi har et problem på jobbet, enten fordi vi har fri til at tænke, eller fordi vi knokler for at kunne holde ferie – Se her, om du har presset dig selv for hårdt.
Siger din krop fra - husk at lytte til den.
Siger din krop fra - husk at lytte til den. FOTO: Scanpix

Længe før du rammer muren, vil din krop på mere end en måde forsøge at fortælle dig, at du skal stoppe op, tage den med ro og ikke presse dig selv for hårdt.

Det er bare de færreste, der ser advarselssignalerne eller lytter til dem og det ender med sygemelding og en nedsmeltning.

Har du en nagende fornemmelse af, at du selv er på vej i den retning – gør ophold og tænk dit liv og din hverdag igennem, skriver Huffington Post.

Her er, hvad du skal være opmærksom på:

Det er gråt i gråt

Du kan finde flere dårlige ting i dit liv end gode. Det er klart, at de fleste hverdage er mere leverpostej end vin og steak, men er du på det sidste blevet bund negativ omkring dit liv, er der noget galt.

Kan du ikke komme op om morgenen og synes alting kedeligt og fladt, selv de ting du plejer at elske, bør du gøre dig klart, at du er tappet for energi og har brug for ændringer.

For at forbedre din situation, bør du fylde ting ind i din hverdag, der altid har gjort dig glad. Tal med dine venner, i stedet for at ty til mere arbejde. Gå en tur, nyd din kæreste og hold dig så væk fra den arbejdsskærm.

Mind dig selv om, at du ikke bare har brug for søvn, du har brug for ro og afslapning i løbet af dagen. Og er det allerede så slemt, at du ikke kan komme ud af sengen, skal du straks få fat på din læge og få hjælp.

Du slås hele tiden

Føles hver dag som en lang kamp for at overleve eller komme igennem arbejdet, er det ikke godt. Der må godt være svære dage på jobbet, men du skal ikke hele tiden være i en tilstand, hvor du slås.

Samtidig skal du heller ikke være i en tilstand, hvor du har kastet håndklædet i ringen og er stoppet helt med at tage stilling, deltage og være aktiv. Det er også et tegn på, at din arbejdsplads er usund for dig.

Vil du gerne forbedre din situation, skal du finde en måde at omdirigere din energi. Du må ikke bruge den på vrede, stilhed eller tabte kampe og diskussioner, men i stedet på gode samtaler på jobbet. Indbyd eventuelt til samvær, hvor I sammen kan snakke om andre måder at gøre tingene på. Og tal med dine venner og familie, det hjælper ind imellem at få luftet frustrationer og tanker.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.