Er du bikiniklar? Sådan strammer du ballerne op

Det gælder om ikke at give op for hurtigt, hvis du vil have strammet ballerne op.
Det gælder om ikke at give op for hurtigt, hvis du vil have strammet ballerne op.
Det gælder om ikke at give op for hurtigt, hvis du vil have strammet ballerne op. Colourbox

Ballerne kan være et af de områder, der er svære at få strammet op. Men ofte skyldes det faktisk, at vi giver for let op. Sådan lyder det fra sundheds- og livsstilsekspert Julie Retbøll Eriksson.

- Der er en tendens til, at vi fortsætter et par uger, synes resultaterne udebliver, og så opgiver vi, siger hun.

Hvis man vil se resultater, skal man i stedet indstille sig på, at det ikke er et 4 ugers projekt, men noget, man skal arbejde med altid.

- Hvis du har en høj fedtprocent, og du har en kropsfigur, som mange af os kvinder har, hvor fedtet sætter sig på ben og baller, kan et vægttab sammen med nogle øvelser være en god idé, siger hun.

Herunder giver hun dig en række gode råd til projektet.

3 øvelser, der kan stramme op:

Squat
Stil sig med hoftebredde mellem fødderne, vægten tilbage på hælene, og skyd sår brystet frem. Spænd i maven og sænk så numsen ned mod gulvet. Målet er, at benene kommer helt ned til vandret, før du presser op igen. Når du har styr på teknikken,  skal du lave 3x1 gentagelser med så tung vægt som muligt, sådan at du kun lige kan tage de 10 gentagelser.

Lunges
Træd frem på den ene ben, sådan at der er en stort skridt mellem forreste og bagerste fod. Knæ og tæer skal pege lige frem. Du skal rette ryggen, spænde i maven og sænke det bagerste knæ ned mod gulvet og presse op igennem den forreste fod. Lav 3x10 gentagelser med så tung vægt som muligt.

Bækkenløft
Bækkenløft er en liggende øvelse for specielt baglår og baller. Du ligger på ryggen med fødder placeres i gulvet. Derfra presser du hoften op mod loftet og sænker langsomt igen. Du kan udfordre dig selv yderligere ved enten at lægge en vægtskive ind på hoften eller ved at samle både ben og fødder, på den måde bliver der mere modstand når du presser hoften op. Lav 3x10 gentagelser.

Husk også:

Gå all in på træningen og hold fast
Lav øvelser for ballerne 3 gange om ugen. Vær ikke bange for at udfordre dig selv. Det kan være en fordel at have en træningsmakker. Det gør meget ofte, at man tør træne med tungere vægte og på den måde vil du også opleve hurtigere fremskridt.

Start evt. et vægttab, hvis din fedtprocent ligger over 30
Du kan gøre meget med træning, men det, du spiser, er lige så vigtigt i arbejdet mod stramme baller. Undgå hvidt sukker, find alternativer, der kan virke, hvis trangen opstår, spis kylling, fisk og æg for at få gode kilder til proteiner og spis store mængder grove grøntager.

Giv ikke op efter 3 uger
Resultater kommer desværre ikke fra den ene dag til den anden, men giv ikke op. Hvis du gerne vil have trænede baller, skal du fortsætte og finde glæden ved træning, det gør det nemmere at holde motivationen. Du kan fokusere på det resultat, du så gerne vil opnå. Tanken om at nå det mål, kan ofte motivere dig, når du mærker, det er udfordrende at holde fast i træningen.

Spørg Julie

Julie er sundheds- og livsstilsekspert og står bag firmaet Glad Livsstil.

Vil du også vide mere om kost, træning og livsstil mere generelt, så skriv dit spørgsmål til hende på [email protected] Skriv Avisen.dk i emnefeltet.

Svarene bliver bragt her på Avisen.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.